Facebook Pixel

Filtrovat podle

Cena

  • 189 Kč - 425 Kč

Barva vína

Obsah cukru

Značka

Region

Ročník

Typ

Přívlastek

Obsah alkoholu

Prosecco (Glera)

Obliba italského šumivého vína Prosecco stoupá i u našich zákazníků. Jeho vývoz každoročně stoupá a v posledních letech se stalo celosvětově nejoblíbenějším italským vínem! Nechte se okouzlit příjemnými bublinkami na patře, které i ze všedního dne udělají malou oslavu. Cena Prosecca je pro účel malých oslav více než příznivá.

 

Osvěžení z Itálie i u vás doma

 

Nejen v Itálii je šumivé víno Prosecco, které se vyrábí z odrůdy Glera, oblíbeným osvěžením během letních dnů. Obliba Prosecco rok od roku stoupá. Toto šumivé víno v sobě totiž kombinuje svěžest, jemné perlení a ovocnou chuť s tóny květů. Prosecco je lehké, výrazné víno - osvěžující, voňavé a obvykle suché. Prosecco se často přidává do míchaných koktejlů, najčastěji spritzů (Aperol Sprit, Hugo Spritz nebo náš skvělý drink Proton z Prosecca a růžového tonicu. V naší nabídce naleznete Prosecco bílé i růžové

 

Prosecco na seznamu UNESCO

 

V roce 2019 se na seznam světového dědictví UNESCO probojovala oblast s vinicemi mezi městy Conegliano a Valdobbiadene na severovýchodě Itálie, ze které pochází to nejkvalitnější šumivé víno Prosecco.

 

Odkud se v Proseccu berou bublinky?

 

Při vychutnávání ovocných a květinových vůní oblíbeného Prosecca stojí za to vědět, odkud se vzaly jeho bublinky, které si u něj tolik užíváme. 

 

Stejně jako u francouzského šampaňského (Champagne) nebo španělské Cavy je Prosecco vyráběno zcela přirozeným způsobem během procesu fermentace. Rozdíl je v tom, že v případě italského Prosecca proces probíhá v ocelovém tanku a ne v lahvi. Tuto technologii výroby sektu nazýváme metodou Charmat

 

K základnímu vínu se v uzavřeném tanku přidá směs kvasinek a cukru (v případě tradiční, šampaňské metody se směs přidává do lahve). Tím je zahájeno začíná sekundární kvašení. Po jeho skončení se víno čeří a pod tlakem stáčí do lahví, aby v něm zůstaly uchovány bublinky.

 

Díky metodě Charmat získává Prosecco své charakteristické, osvěžující ovocně-květinové aroma a téměř zcela postrádá kvasinkové tóny typické pro šampaňské. 

 

Neméně důležitým rysem italské metody jsou mnohem nižší náklady na výrobu bublinek ve srovnání se šampaňskou metodou. Díky tomu si můžeme koupit lahev dobrého Prosecca, aniž bychom utratili více než 500 Kč.

Nalezeno 10 produktů.

Zobrazeno 1-10 položek z 10

Aktivní filtry

Prosecco (Glera)

Obliba italského šumivého vína Prosecco stoupá i u našich zákazníků. Jeho vývoz každoročně stoupá a v posledních letech se stalo celosvětově nejoblíbenějším italským vínem! Nechte se okouzlit příjemnými bublinkami na patře, které i ze všedního dne udělají malou oslavu. Cena Prosecca je pro účel malých oslav více než příznivá.

 

Osvěžení z Itálie i u vás doma

 

Nejen v Itálii je šumivé víno Prosecco, které se vyrábí z odrůdy Glera, oblíbeným osvěžením během letních dnů. Obliba Prosecco rok od roku stoupá. Toto šumivé víno v sobě totiž kombinuje svěžest, jemné perlení a ovocnou chuť s tóny květů. Prosecco je lehké, výrazné víno - osvěžující, voňavé a obvykle suché. Prosecco se často přidává do míchaných koktejlů, najčastěji spritzů (Aperol Sprit, Hugo Spritz nebo náš skvělý drink Proton z Prosecca a růžového tonicu. V naší nabídce naleznete Prosecco bílé i růžové

 

Prosecco na seznamu UNESCO

 

V roce 2019 se na seznam světového dědictví UNESCO probojovala oblast s vinicemi mezi městy Conegliano a Valdobbiadene na severovýchodě Itálie, ze které pochází to nejkvalitnější šumivé víno Prosecco.

 

Odkud se v Proseccu berou bublinky?

 

Při vychutnávání ovocných a květinových vůní oblíbeného Prosecca stojí za to vědět, odkud se vzaly jeho bublinky, které si u něj tolik užíváme. 

 

Stejně jako u francouzského šampaňského (Champagne) nebo španělské Cavy je Prosecco vyráběno zcela přirozeným způsobem během procesu fermentace. Rozdíl je v tom, že v případě italského Prosecca proces probíhá v ocelovém tanku a ne v lahvi. Tuto technologii výroby sektu nazýváme metodou Charmat

 

K základnímu vínu se v uzavřeném tanku přidá směs kvasinek a cukru (v případě tradiční, šampaňské metody se směs přidává do lahve). Tím je zahájeno začíná sekundární kvašení. Po jeho skončení se víno čeří a pod tlakem stáčí do lahví, aby v něm zůstaly uchovány bublinky.

 

Díky metodě Charmat získává Prosecco své charakteristické, osvěžující ovocně-květinové aroma a téměř zcela postrádá kvasinkové tóny typické pro šampaňské. 

 

Neméně důležitým rysem italské metody jsou mnohem nižší náklady na výrobu bublinek ve srovnání se šampaňskou metodou. Díky tomu si můžeme koupit lahev dobrého Prosecca, aniž bychom utratili více než 500 Kč.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.