Prosecco (Glera)
Obliba italského šumivého vína Prosecco stoupá i u našich zákazníků. Jeho vývoz každoročně stoupá a v posledních letech se stalo celosvětově nejoblíbenějším italským vínem! Nechte se okouzlit příjemnými bublinkami na patře, které i ze všedního dne udělají malou oslavu. Cena Prosecca je pro účel malých oslav více než příznivá.
-
Skladem 70 ks
Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry, 2021
Běžná cena329 KčCena309 Kč-20 Kč -
Skladem 58 ks
-
Skladem 73 ks
"Ještě nebyli jsme na faře, už bys mě líbal na tváře..."
La FarraProsecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Brut, 2021
Běžná cena329 KčCena309 Kč-20 Kč -
Skladem 67 ks
-
Zbývá 13 ks
-
Zbývá 76 ks
-
Skladem 27 ks
-
Zbývá více než 100 ks
TOP 16 roku 2021
Villa BellucciProsecco DOC Rosé - Millesimato - Extra Dry, 2019
Běžná cena219 KčCena165 Kč-54 Kč -
Skladem 51 ks
-
Zbývá 5 ks
-
Zbývá 61 ks
Prosecco (Glera)
Obliba italského šumivého vína Prosecco stoupá i u našich zákazníků. Jeho vývoz každoročně stoupá a v posledních letech se stalo celosvětově nejoblíbenějším italským vínem! Nechte se okouzlit příjemnými bublinkami na patře, které i ze všedního dne udělají malou oslavu. Cena Prosecca je pro účel malých oslav více než příznivá.
Osvěžení z Itálie i u vás doma
Nejen v Itálii je šumivé víno Prosecco, které se vyrábí z odrůdy Glera, oblíbeným osvěžením během letních dnů. Obliba Prosecco rok od roku stoupá. Toto šumivé víno v sobě totiž kombinuje svěžest, jemné perlení a ovocnou chuť s tóny květů. Prosecco je lehké, výrazné víno - osvěžující, voňavé a obvykle suché. Prosecco se často přidává do míchaných koktejlů, najčastěji spritzů (Aperol Sprit, Hugo Spritz nebo náš skvělý drink Proton z Prosecca a růžového tonicu. V naší nabídce naleznete Prosecco bílé i růžové.
Prosecco na seznamu UNESCO
V roce 2019 se na seznam světového dědictví UNESCO probojovala oblast s vinicemi mezi městy Conegliano a Valdobbiadene na severovýchodě Itálie, ze které pochází to nejkvalitnější šumivé víno Prosecco.
Odkud se v Proseccu berou bublinky?
Při vychutnávání ovocných a květinových vůní oblíbeného Prosecca stojí za to vědět, odkud se vzaly jeho bublinky, které si u něj tolik užíváme.
Stejně jako u francouzského šampaňského (Champagne) nebo španělské Cavy je Prosecco vyráběno zcela přirozeným způsobem během procesu fermentace. Rozdíl je v tom, že v případě italského Prosecca proces probíhá v ocelovém tanku a ne v lahvi. Tuto technologii výroby sektu nazýváme metodou Charmat.
K základnímu vínu se v uzavřeném tanku přidá směs kvasinek a cukru (v případě tradiční, šampaňské metody se směs přidává do lahve). Tím je zahájeno začíná sekundární kvašení. Po jeho skončení se víno čeří a pod tlakem stáčí do lahví, aby v něm zůstaly uchovány bublinky.
Díky metodě Charmat získává Prosecco své charakteristické, osvěžující ovocně-květinové aroma a téměř zcela postrádá kvasinkové tóny typické pro šampaňské.
Neméně důležitým rysem italské metody jsou mnohem nižší náklady na výrobu bublinek ve srovnání se šampaňskou metodou. Díky tomu si můžeme koupit lahev dobrého Prosecca, aniž bychom utratili více než 500 Kč.