Prague Wine Trophy - Regional Champion
La Farra - Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry
La Farra - Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství La Farra | Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry, suché, 2022

Ukázkové Prosecco! Lehce slámově žluté. Vůně vyvolává dojem bílých květů, tóny květů akácie a exotiky. Lehká mineralita, jemná chuť ovoce na patře. Trocha citrusů. Velmi pěkné perlení. Sametové. Suchý konec. Šťavnaté.
Ocenění
Prague Wine Trophy - Regionální šampion 2019
Barva vína
Bílé
Ročník
2022
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Prosecco (Gléra)
Přívlastek
DOCG
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
Typ produktu
Lahve
339 Kč
Zisk korků: 9
Skladem 44 ks
Množství:

Kód: KPW.416
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Doporučujeme:

Toto Prosecco je vynikající jako aperitiv. Mimořádně dobře se hodí k pokrmům z ryb a lehkým předkrmům. Podávejte vychlazené na teplotu 8 °C.

 

Prosecco La Farra Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry, 2019, je vyrobeno ze speciálního výběru hroznů z vinic společnosti LA FARRA ležících v horních kopcích Farra di Soligo, Solighetto, Farrò a San Pietro di Feletto. Vinice leží v nadmořské výšce 180 - 300 metrů nad mořem a půdy jsou směsí jílu a vápence. Hrozny byly sklízeny ručně posledních deset dnů v září.

 

Fermentace vína je pomalá a trvá přibližně 15 dní při kontrolované teplotě 18 °C, následně je víno stočeno a poté zraje při nízkých teplotách v termoregulačních nádržích z nerezové oceli po dobu minimálně 3 měsíců.

Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína, neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku, v případě tohoto Prosecca fermentační období trvá 2 - 3 měsíce.

 

Vinařství LA FARRA (Itálie, Veneto)

Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.

 

 

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
18.04.2024
Anna L

13.03.2024
Miloslav C

17.01.2024
Daniela K

27.12.2023
Jan C

12.12.2023
Blanka V

08.09.2023
miroslav t

05.09.2023
Zdeněk B

01.09.2023
Jiří P

22.08.2023
Ivana E

18.04.2023
Pavel B

22.02.2023
Jaroslav S

Absolutně jemné, fantastické prosecco. Byť je suché, tak chutnalo trochu nasládle. Vinařství La Farra se rozhodně zadařilo s tímto kouskem. Royhdoně budeme pořizovat další.

28.12.2022
Petr N

25.12.2022
Kateřina K

25.10.2022
Václav H

04.02.2022
Veronika z

06.09.2021
Ivana A

16.01.2021
Michaela V

03.01.2021
Tomáš H

Produkt obsahuje siřičitany.

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.