Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Prague Wine Trophy - Regional Champion
La Farra - Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství La Farra | Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry, suché, 2021

Ukázkové Prosecco! Lehce slámově žluté. Vůně vyvolává dojem bílých květů, tóny květů akácie a exotiky. Lehká mineralita, jemná chuť ovoce na patře. Trocha citrusů. Velmi pěkné perlení. Sametové. Suchý konec. Šťavnaté.
Ocenění
Prague Wine Trophy - Regionální šampion 2019
Barva vína
Bílé
Ročník
2021
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Prosecco (Gléra)
Přívlastek
DOCG
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
329 Kč
Zisk korků: 9
Skladem 64 ks
Množství:

Kód: KPW.416
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Doporučujeme:

Toto Prosecco je vynikající jako aperitiv. Mimořádně dobře se hodí k pokrmům z ryb a lehkým předkrmům. Podávejte vychlazené na teplotu 8 °C.

 

Prosecco La Farra Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry, 2019, je vyrobeno ze speciálního výběru hroznů z vinic společnosti LA FARRA ležících v horních kopcích Farra di Soligo, Solighetto, Farrò a San Pietro di Feletto. Vinice leží v nadmořské výšce 180 - 300 metrů nad mořem a půdy jsou směsí jílu a vápence. Hrozny byly sklízeny ručně posledních deset dnů v září.

 

Fermentace vína je pomalá a trvá přibližně 15 dní při kontrolované teplotě 18 °C, následně je víno stočeno a poté zraje při nízkých teplotách v termoregulačních nádržích z nerezové oceli po dobu minimálně 3 měsíců.

Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína, neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku, v případě tohoto Prosecca fermentační období trvá 2 - 3 měsíce.

 

Vinařství LA FARRA (Itálie, Veneto)

Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.

 

 

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
28.12.2022
Petr N

25.12.2022
Kateřina K

25.10.2022
Václav H

04.02.2022
Veronika z

06.09.2021
Ivana A

16.01.2021
Michaela V

03.01.2021
Tomáš H

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.