Polosladké víno
Polosladké víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem od 12 g/l do 45 g/l. Jak vidíte, jedná se o poměrně velký rozptyl a rozdíl mezi polosladkým a polosuchým vínem je poměrně zásadní.
Kde se vyrábí polosladká vína?
-
Zbývá 5 ks
-
Skladem 8 ksKrist
Cabernet Sauvignon rosé - pozdní sběr - Panenská sklizeň, 2023
Běžná cena269 KčCena256 Kč -13 Kč -
Zbývá 46 ks
-
Zbývá více než 100 ks
-
Zbývá 10 ks
-
Skladem 18 ks
panenská sklizeň
KristIrsai Oliver - pozdní sběr - Panenská sklizeň, 2020
Běžná cena259 KčCena246 Kč -13 Kč -
Skladem 12 ks
-
Skladem 13 ks
-
Zbývá 17 ks
-
Skladem 18 ks
-
Skladem 24 ks
panenská sklizeň
KristPálava - výběr z hroznů - Panenská sklizeň, 2021
Běžná cena259 KčCena246 Kč -13 Kč -
Zbývá 24 ks
Polosladké víno
Polosladké víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem od 12 g/l do 45 g/l. Jak vidíte, jedná se o poměrně velký rozptyl a rozdíl mezi polosladkým a polosuchým vínem je poměrně zásadní.
Kde se vyrábí polosladká vína?
Bílá polosladká a červená polosladká vína se vyrábějí po celém světě, ale jsou země, které se na jejich výrobu specializují, například Gruzie. Jejich polosladká vína získala řadu ocenění na mezinárodních vinařských soutěžích. Další zemí, která vyniká výrobou výborných polosladkých vín, je Německo. Jejich Ryzlinky jsou nádherné, hledejte označení feinherb.
K čemu polosladká vína párovat?
Polosladká vína jsou vhodná k párování s pokrmy. Hodí se například k cheesecaku nebo rebarborovému koláči, k ovoci, k čokoládě. Dobře se párují s medovými dezerty a přírodními sýry s ořechy.