Polosladké víno

Polosladké víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem od 12 g/l do 45 g/l. Jak vidíte, jedná se o poměrně velký rozptyl a rozdíl mezi polosladkým a polosuchým vínem je poměrně zásadní.

 

Kde se vyrábí polosladká vína?

 

 

 

Aktivní filtry

Polosladké víno

Polosladké víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem od 12 g/l do 45 g/l. Jak vidíte, jedná se o poměrně velký rozptyl a rozdíl mezi polosladkým a polosuchým vínem je poměrně zásadní.

 

Kde se vyrábí polosladká vína?

 

Bílá polosladká a červená polosladká vína se vyrábějí po celém světě, ale jsou země, které se na jejich výrobu specializují, například Gruzie. Jejich polosladká vína získala řadu ocenění na mezinárodních vinařských soutěžích. Další zemí, která vyniká výrobou výborných polosladkých vín, je Německo. Jejich Ryzlinky jsou nádherné, hledejte označení feinherb.

 

K čemu polosladká vína párovat?

 

Polosladká vína jsou vhodná k párování s pokrmy. Hodí se například k cheesecaku nebo rebarborovému koláči, k ovoci, k čokoládě. Dobře se párují s medovými dezerty a přírodními sýry s ořechy.

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.