Polosladké víno
Polosladké víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem od 12 g/l do 45 g/l. Jak vidíte, jedná se o poměrně velký rozptyl a rozdíl mezi polosladkým a polosuchým vínem je poměrně zásadní.
Kde se vyrábí polosladká vína?
-
Zbývá 41 ks
Růžové ledové umění.
Mucha SektICE Rosé
DoporučenáBěžná cena189 KčCena139 Kč
cena: -
Zbývá 44 ks
-
Zbývá 4 ks
-
Zbývá 7 ks
-
Zbývá 12 ks
-
Zbývá 11 ks
-
Zbývá 21 ks
Polosladké víno
Polosladké víno je víno s maximálním zbytkovým cukrem od 12 g/l do 45 g/l. Jak vidíte, jedná se o poměrně velký rozptyl a rozdíl mezi polosladkým a polosuchým vínem je poměrně zásadní.
Kde se vyrábí polosladká vína?
Bílá polosladká a červená polosladká vína se vyrábějí po celém světě, ale jsou země, které se na jejich výrobu specializují, například Gruzie. Jejich polosladká vína získala řadu ocenění na mezinárodních vinařských soutěžích. Další zemí, která vyniká výrobou výborných polosladkých vín, je Německo. Jejich Ryzlinky jsou nádherné, hledejte označení feinherb.
K čemu polosladká vína párovat?
Polosladká vína jsou vhodná k párování s pokrmy. Hodí se například k cheesecaku nebo rebarborovému koláči, k ovoci, k čokoládě. Dobře se párují s medovými dezerty a přírodními sýry s ořechy.