O vinařství Ventisquero

Vinařství Ventisquero vlastní vinice v nejznámějších chilských oblastech - v údolích Colchagua, Údolí Maipo Casablanca. Vlastní také vinice v oblasti Huasco, kde réva roste v těsné blízkosti kaktusů, protože Huasco už podléhá klimatu pouště Atacamá. Extrémní klimatické podmínky pro pěstování révy představují největší výzvu i v ostatních oblastech.

Chilská vinařská oblast Valle del Maipo.



Valle Central je nejproduktivnější a mezinárodně nejvíc známý chilský region, půdní podloží je nicméně poznamenáno vysokým obsahem soli. Řeka Maipo protékající regionem se v obrovské míře zemědělsky využívá pro zavlažování, její voda s sebou přináší soli, které po odpaření zůstávají v půdě. Na druhou stranu, zavlažování vinic je jediný způsob, jak révu a další plodiny v horkých chilských oblastech vypěstovat. Ve Ventisqueru proto experimentují s přesně cílenými zavlažovacími technikami a s podnožemi odolnými vůči suchu, což nás v tuzemsku bude brzy velmi zajímat.

Přes tyto výzvy je Ventisquero často oceňovaným vinařstvím na domácí i mezinárodní scéně. Vína, která máme v nabídce, dostávají vysoký počet bodů v žebříčcích jako je Robert Parker, Descorchados, La Cav, Tim Atkin, Wine Enthusiast Magazine a další.

Vinařství bylo založeno v roce 1998 a pod vedením hlavního vinaře Felipeho Tosso uvedlo první vína z údolí Maipo na trh v roce 2000.

 

O vinařství Ventisquero

Vinařství Ventisquero vlastní vinice v nejznámějších chilských oblastech - v údolích Colchagua, Údolí Maipo Casablanca. Vlastní také vinice v oblasti Huasco, kde réva roste v těsné blízkosti kaktusů, protože Huasco už podléhá klimatu pouště Atacamá. Extrémní klimatické podmínky pro pěstování révy představují největší výzvu i v ostatních oblastech.

Chilská vinařská oblast Valle del Maipo.



Valle Central je nejproduktivnější a mezinárodně nejvíc známý chilský region, půdní podloží je nicméně poznamenáno vysokým obsahem soli. Řeka Maipo protékající regionem se v obrovské míře zemědělsky využívá pro zavlažování, její voda s sebou přináší soli, které po odpaření zůstávají v půdě. Na druhou stranu, zavlažování vinic je jediný způsob, jak révu a další plodiny v horkých chilských oblastech vypěstovat. Ve Ventisqueru proto experimentují s přesně cílenými zavlažovacími technikami a s podnožemi odolnými vůči suchu, což nás v tuzemsku bude brzy velmi zajímat.

Přes tyto výzvy je Ventisquero často oceňovaným vinařstvím na domácí i mezinárodní scéně. Vína, která máme v nabídce, dostávají vysoký počet bodů v žebříčcích jako je Robert Parker, Descorchados, La Cav, Tim Atkin, Wine Enthusiast Magazine a další.

Vinařství bylo založeno v roce 1998 a pod vedením hlavního vinaře Felipeho Tosso uvedlo první vína z údolí Maipo na trh v roce 2000.

 

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.