Výběr z cibéb
Výběr z cibéb patří mezi přívlastková vína, na jejichž kvalitu se vztahují přísné nároky, které se kladou na pěstování i výrobu. Vyrábí se z tzv. cibéb, tedy hroznů, které jsou přezrálé, nebo jejich bobule byly napadeny ušlechtilou plísní. Pro výběry z cibéb je typický vysoký zbytkový přírodní cukr a nižší obsah alkoholu. Dále je víno charakteristická vysokou extraktivností a plnou chutí.
-
Skladem 12 ks
-
Skladem 10 ks
-
Skladem 10 ks
-
Skladem 29 ks
Výběr z cibéb
Výběr z cibéb patří mezi přívlastková vína, na jejichž kvalitu se vztahují přísné nároky, které se kladou na pěstování i výrobu. Vyrábí se z tzv. cibéb, tedy hroznů, které jsou přezrálé, nebo jejich bobule byly napadeny ušlechtilou plísní. Pro výběry z cibéb je typický vysoký zbytkový přírodní cukr a nižší obsah alkoholu. Dále je víno charakteristická vysokou extraktivností a plnou chutí.
Jedná se o vína v drtivé většině sladká se zbytkovým cukrem mezi 100-200 gramy na litr, obsahem alkoholu mezi 10 a 13 %, která jsou blízká vínům slámovým či botrytickým sběrům. V chuti jsou cítit hrozinkové a medové tóny, přezrálé ovoce a pryskyřičné aroma. Z odrůd bývají používány obvykle Pálava, Tramín červený, Chardonnay, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé a Děvín.