Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

Filtrovat podle

Cena

  • 168 Kč - 299 Kč

Dostupnost

Barva vína

Obsah cukru

Značka

Země původu

Region

Ročník

Typ

Odrůda

Přívlastek

Objem

Obsah alkoholu

Lambrusco

Dopřejte si u nás exkluzivně pravé italské Lambrusco DOC. Sladká, červená Lambrusca mají na českém trhu pošramocenou pověst. Tato levná supermarketová vína ani zdaleka nedosahovala kvality vín z italské apelace Lambrusco DOC, která najdete v naší nabídce. 

 

 

 

Aktivní filtry

Lambrusco

Dopřejte si u nás exkluzivně pravé italské Lambrusco DOC. Sladká, červená Lambrusca mají na českém trhu pošramocenou pověst. Tato levná supermarketová vína ani zdaleka nedosahovala kvality vín z italské apelace Lambrusco DOC, která najdete v naší nabídce. 

 

Apelace Lambrusco DOC

 

Když se řekne Lambrusco, asi si představíte levné, sladké, perlivé víno, které je snadné za pár peněz pořídit v supermarketu. Málokdo (kromě členů Víno-klubu) ale ví, že Lambrusco má v Itálii celou apelaci, v rámci které se produkují jen skvělá vína - ne jen sladká, ale i suchá!

 

Apelace Lambrusco leží v srdci Itálie, v širokém, úrodném kraji Emilia Romagna, kolem města Modena, které se díky převládající pěstované odrůdě říká Zóna Lambrusca.

 

Apelace se dále dělí do několika podoblastí

 

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro je ejmenší vinařská oblast nacházející se jižně od města Modena. Oblast je domovem klonu Grasparossa. Víno z této oblasti bývá suché. Ze všech klonů odrůdy Lambrusco právě Grasparossa obsahuje nejvíc tříslovin.

 

Lambrusco Mantovano se jako jediná podoblast apelace nenachází v oblasti Emilia Romagna, nýbrž už v Lombardii. Typické Lambrusco Mantovano je suché, setkáte se ovšem i s polosuchými víny.

 

Lambrusco Reggiano je nejrozsáhlejší podoblastí apelace Lambrusco DOC. Podle tamních pravidel smějí být při výrobě vína využity jen hrozny klonů Maestri, Marani, Montericco a Salamino.

 

Lambrusco di Sorbara se nachází poblíž vesnice Sorbara. Stejnojmenný klon je považován za nejkvalitnější klon, ze kterého se vyrábějí ta nejaromatičtější Lambrusca. Réva klonu Sorbara má tendenci ke sprchávání květů (samovolné opadávání), což snižuje výnosy hroznů z keře, a díky tomu má Lambrusco z této apelace velmi koncentrovanou chuť.

 

Lambrusco Salamino di Santa Croce se ve vzdálenějším okolí vesnice Sorbara. Jak název napovídá, vína z této oblasti z 90 % tvoří místní klon Salamina. Vtipné je, že tento klon získal své jméno díky nápadné podobě hroznů s italskými salámky;-)

 

Podzim na vinicích v apelaci Lambrusco.

 

Jak se vyrábí Lambrusco?

 

Lambrusco se vzácně vyrábí tzv. šampaňskou metodou, tedy druhotným kvašením v lahvi. Tento výrobní postup je ovšem celkem nákladný. Proto se mnohem častěji setkáte s Lambruscem vyrobeným metodou charmat. Díky ní si Lambrusco lépe zachová svou svěžest. Není divu, stejnou metodou se vyrábí i bílé a růžové Prosecco.

 

Někdo to rád suché

 

O tom, že Lambrusco skutečně není jen levná sladká perlivka vás přesvědčíme suchým vínem CONCERTO Lambrusco Reggiano DOC z vinařství Medici Ermete. Jedná se o nejlepší a nejslavnější Lambrusco Itálie. Už 13 let získává opakovaně 3 skleničky (to je nejvíc) v nejslavnější italské soutěži vín – Gambero Rosso.

 

Užijte si toto suché červené perlivé víno s tříslovinami! Ihned po otevření ucítíte vůni ostružin, zralých třešní nebo jiného ovoce, díky čemuž nezatoužíte po ničem jiném, než si nalít alespoň jednu sklenku.

 

Ovšem ani milovníci sladkých perlivých vín nepřijdou zkrátka. Sladká Lambrusca si oblíbily především dámy. 

 

A ať už zvolíte suché nebo sladké Lambrusco a vychutnáte si jej ke zvláštní příležitosti, nebo při domácí pohodě, ručíme vám za to, že chuť červeného vína ve spojení s bublinkami na patře bude pro Vás zážitkem. 

 

vychlazené červené víno Lambrusco

 

Bílé Lambrusco

 

Bílé Lambrusco je spíše záležitostí minulosti. Pokud se dnes vyrábí, jedná se o méně kvalitní, sladké perlivé víno - tedy s přidáním oxidu uhličitého - z mixu bílých odrůd, které vyhovuje hlavně chutím amerických spotřebitelů.

 

Kvalitní nečervené Lambrusco, tedy rosé nebo klaret, získává svou světlejší barvu díky kratšímu kontaktu moštu se slupkami, stejně jako další růžová vína a klarety.

 

Věděli jste ale že,... Dnes je to 6 hlavních odrůd, které vinaři v oblasti Lambrusco DOC pěstují, na konci 19. století jich ale bylo 56 a téměř polovina byla bílá!

 

Bublinky k masovému chodu i dezertu

 

Suché Lambrusco si dobře vychlaďte. Bude výborné ke grilovanému či dušenému masu. Červené perlivé víno vám povýší jakékoliv menu na gurmánský zážitek. Sladké Lambrusco bude skvělé vychlazené, až podchlazené jako osvěžení v létě u bazénu, zachutná vám ale i v kombinaci se zmrzlinou (třeba z tmavé čokolády), makronkami nebo s domácími lanýžovými bonbóny.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.