Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

Veganské víno

Veganské víno

Nalezeno 11 produktů.

Zobrazeno 1-11 položek z 11

Aktivní filtry

Veganské víno


Při výrobě vín se často používají živočišné produkty, kterých se vegani vědomě vzdávají (mezi nevegany se moc neví, že mezi živočišné produkty patří například i med). Tímto způsobem, přestože každé víno na první pohled působí vegansky, najdeme v hotové lahvi vína malé množství živočišných produktů.

 

Je všechno víno veganské?

 

Mohou vegani pít víno? Je všechno víno veganské? Víno se vyrábí především z hroznů. V pozdějších procesech se však do vína dříve, než se dostane do láhve, přidávají různé látky, které mohou být použity například k čiření nápoje. Ve výrobním procesu kapalina produkuje sediment a suspenzi, která je výsledkem fermentačního procesu. Aby bylo víno čiré a mělo hezkou barvu, mělo by se čiřit. Čiřidly používanými při výrobě vín jsou například želatina, kuřecí protein, kasein, chitin měkkýšů nebo rybí klih. I když po přefiltrování již tyto látky ve víně nejsou obsaženy, neovlivňují jeho chuť ani vůni, samotná myšlenka jejich použití není veganská.


Jak se vyrábí veganská vína?

 

Někdy se k potažení hrdla láhve používá včelí vosk. Naštěstí pro ty, kteří nechtějí konzumovat želatinu nebo kaseinem čiřená vína, se vyrábějí veganská vína. Vinaři z celého světa plní očekávání spotřebitelů a nahrazují živočišné látky minerálními náhražkami. Jsou to například oxid křemičitý, bentonit, diatomit (křemelina), kaolin a různé jíly. Mají stejný účinek a jsou v souladu s veganskou filozofií. Zajímavé je, že veganská vína často pocházejí ze Španělska.

Pojďme si to shrnout.

 

Jaké víno je veganské?

 

Pouze takové víno, u kterého nebyly použity žádné živočišné produkty.

 

Jak poznat veganské víno?

 

Veganská vína, která neobsahují žádné živočišné složky a jsou 100% rostlinného původu, jsou obvykle speciálně označena. Označení najdete na etiketě - symbol V pro vegany.

 

Tipy pro nákup veganských vín:



1. Volte vína nefiltrovaná (bez procesu filtrace není potřeba používat čiřící látky, často se jedná o červená veganská vína).


2. Nezapomeňte, že organická, biodynamická vína nejsou vždy vhodná pro vegany a vegetariány.


3. Hledejte označení na štítcích - "V", "Vegan friendly".


A pokud máte stále pochybnosti, zeptejte se, rádi Vám pomůžeme s výběrem.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.