Frizzante

Milované Frizzante je jedním z typů perlivých vín, které se v zásadě liší metodou výroby a stupněm perlivosti a tedy množstvím bublinek. Frizzante jsou vína sycená oxidem uhličitým. To znamená, že bublinky ve víně nevznikají přirozenou cestou, jako je tomu u sektů nebo šampaňských vín (tzv. tradiční nebo šampaňská metoda), ale CO2 se vstřikuje do hotových vín. Vína Frizzante jsou příjemně jemně perlivá. Pravděpodobně nejznámějším příbuzným Frizzante je Prosecco, které ale, narozdíl od námi popisovaného Frizzante, může být i šumivé. Rozeznat je může i laik, jelikož lahev Frizzante bývá nejčastěji uzavřena šroubovým uzávěrem.

 

Frizzante je osvěžující víno na večírek

Frizzante je skvělé víno na večírek nebo jako pití na setkání s přáteli.

 

Příjemnou perlivost najdete jedině u Frizzante

 

U šumivých a perlivých vín možná vyvstává otázka, zda míra perlivosti ovlivňuje chuť samotného vína, v našem případě Frizzante. Nicméně množství oxidu uhličitého vliv na chuť nemá, může ale ovlivnit vnímání přidaného aroma a celkový dojem z vína. Frizzante se vyznačuje tím, že je oproti sektům a Champagne svěžejší, ovocnější a snadno odrůdově rozpoznatelné díky výrobě z odrůd s výraznými charakteristickými znaky. Naše chuťové pohárky mohou vnímat rybíz, divokou růži, žluté broskve i hrušku. Skleničku Frizzante si zaručeně vychutnají fanoušci suchých či naopak polosladkých a sladkých vín bílé nebo růžové barvy

 

Frizzante a párování s pokrmy

 

Frizzante je univerzálním vínem, kterým nepohrdne návštěva při aperitivu ani při dezertu. Nejčastěji se páruje s rozmanitými druhy tapas, saláty a pečeným kuřetem. Frizzante se doporučuje pít v horkých letních dnech jako střik (s vodou) nebo jako tzv. mimosa (s oblíbeným džusem), kterou oživíte nedělní brunch.

 

Frizzante se dobře páruje s ovocem

 Nebojte se přidat do skleničky Frizzante led a třeba i malé kousky letního či exotického ovoce, bylinky nebo jedlé květy.

 

Výroba Frizzante

 

Jemně perlivé Frizzante se vyrábí za pomoci Charmatovy metody (vymyšlena roku 1907), při níž je víno plněno tlakem do lahví a prostřednictvím druhého kvašení uvnitř uzavřeného tanku. Docílí se tak svěžího výsledku s obvykle nižším obsahem alkoholu.

 

Jak podávat Frizzante

 

Frizzante se doporučuje podávat dobře vychlazené nebo i podchlazené, ve štíhlé skleničce a klidně s pár kostkami ledu, ovocem nebo bylinkami. Frizzante je úžasně osvěžující pití v horkých dnech ale i na svazích zasněžených hor.

Nalezeno 7 produktů.

Zobrazeno 1-7 položek z 7

Aktivní filtry

Frizzante

Milované Frizzante je jedním z typů perlivých vín, které se v zásadě liší metodou výroby a stupněm perlivosti a tedy množstvím bublinek. Frizzante jsou vína sycená oxidem uhličitým. To znamená, že bublinky ve víně nevznikají přirozenou cestou, jako je tomu u sektů nebo šampaňských vín (tzv. tradiční nebo šampaňská metoda), ale CO2 se vstřikuje do hotových vín. Vína Frizzante jsou příjemně jemně perlivá. Pravděpodobně nejznámějším příbuzným Frizzante je Prosecco, které ale, narozdíl od námi popisovaného Frizzante, může být i šumivé. Rozeznat je může i laik, jelikož lahev Frizzante bývá nejčastěji uzavřena šroubovým uzávěrem.

 

Frizzante je osvěžující víno na večírek

Frizzante je skvělé víno na večírek nebo jako pití na setkání s přáteli.

 

Příjemnou perlivost najdete jedině u Frizzante

 

U šumivých a perlivých vín možná vyvstává otázka, zda míra perlivosti ovlivňuje chuť samotného vína, v našem případě Frizzante. Nicméně množství oxidu uhličitého vliv na chuť nemá, může ale ovlivnit vnímání přidaného aroma a celkový dojem z vína. Frizzante se vyznačuje tím, že je oproti sektům a Champagne svěžejší, ovocnější a snadno odrůdově rozpoznatelné díky výrobě z odrůd s výraznými charakteristickými znaky. Naše chuťové pohárky mohou vnímat rybíz, divokou růži, žluté broskve i hrušku. Skleničku Frizzante si zaručeně vychutnají fanoušci suchých či naopak polosladkých a sladkých vín bílé nebo růžové barvy

 

Frizzante a párování s pokrmy

 

Frizzante je univerzálním vínem, kterým nepohrdne návštěva při aperitivu ani při dezertu. Nejčastěji se páruje s rozmanitými druhy tapas, saláty a pečeným kuřetem. Frizzante se doporučuje pít v horkých letních dnech jako střik (s vodou) nebo jako tzv. mimosa (s oblíbeným džusem), kterou oživíte nedělní brunch.

 

Frizzante se dobře páruje s ovocem

 Nebojte se přidat do skleničky Frizzante led a třeba i malé kousky letního či exotického ovoce, bylinky nebo jedlé květy.

 

Výroba Frizzante

 

Jemně perlivé Frizzante se vyrábí za pomoci Charmatovy metody (vymyšlena roku 1907), při níž je víno plněno tlakem do lahví a prostřednictvím druhého kvašení uvnitř uzavřeného tanku. Docílí se tak svěžího výsledku s obvykle nižším obsahem alkoholu.

 

Jak podávat Frizzante

 

Frizzante se doporučuje podávat dobře vychlazené nebo i podchlazené, ve štíhlé skleničce a klidně s pár kostkami ledu, ovocem nebo bylinkami. Frizzante je úžasně osvěžující pití v horkých dnech ale i na svazích zasněžených hor.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.