PROSECCO (GLÉRA)
Italské šumivé víno číslo jedna pochází ze severovýchodní Itálie a vyrábí se metodou Charmat. Nejlepší Prosecca pocházejí z kopcovité podoblasti Valdobbiadene, která se nachází v Benátsku (Veneto).
-
Skladem 44 ks
-
Skladem 37 ks
"Ještě nebyli jsme na faře, už bys mě líbal na tváře..."
La FarraProsecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Brut, 2022
Cena329 Kč -
Skladem 27 ks
-
Skladem 40 ks
-
Skladem 39 ks
-
Skladem 81 ks
-
Zbývá více než 100 ks
-
Obvykle do tří dnů u Vás.
-
Skladem více než 100 ks
-
Zbývá 1 ks
PROSECCO (GLÉRA)
Italské šumivé víno číslo jedna pochází ze severovýchodní Itálie a vyrábí se metodou Charmat. Nejlepší Prosecca pocházejí z kopcovité podoblasti Valdobbiadene, která se nachází v Benátsku (Veneto).
Region Conegliano-Valdobbiandene je krásná krajina plná zelených kopců pokrytých vinicemi. Poměrně hodně zde prší, a proto se nejlepší vinice obecně nacházejí na jižních svazích s dobrou drenáží a mírným větrem, který po každodenním přeháňce vysuší hrozny. Prosecco se v této oblasti vyrábí asi 300 let (ačkoli dřívější styly byly pravděpodobně méně bublinkové).
Je Prosecco odrůda?
Původně ano. Později však byl název odrůdy změněn na Glera.
Možná jste ale nevěděli, že Glera není jedinou povolenou odrůdou v Proseccu. Je možné přidat až 15 % ostatních původních hroznů, které rostou v regionu. Patří mezi ně jména jako Bianchetta, Verdiso a Perera. Do růžového Prosecca je možné přidat až 15 % odrůdy Pinot Noir.
Jak servírovat Prosecco?
Prosecco by se mělo podávat vychlazené na 3–7 °C a nejlepší sklenicí na podávání Prosecca je sklenice ve tvaru tulipánu. Sklenice na tulipán je ideální, protože je vysoká a štíhlá, což pomáhá zachovat jemnost bublinek, zatímco širší část nahoře pomáhá shromáždit květinovou vůni.
Perfektní Mimosa
Pokud si o víkendu nebo na dovolené děláte brunche, můžete použít Prosecco pro přípravu skvělé Mimosy. Ovocnost Prosecca umocňují citrusové chutě pomerančového džusu a dobře se hodí na brunch. Recept na nejlepší Mimosu najdete v našich Vínovinách →