Filtrovat podle

Cena

  • 179 Kč - 1 714 Kč

Typ produktu

Barva vína

Obsah cukru

Značka

Země původu

Region

Ročník

Typ

Odrůda

Přívlastek

Objem

Obsah alkoholu

PROSECCO (GLÉRA)

Italské šumivé víno číslo jedna pochází ze severovýchodní Itálie a vyrábí se metodou Charmat. Nejlepší Prosecca pocházejí z kopcovité podoblasti Valdobbiadene, která se nachází v Benátsku (Veneto).

 

 

Aktivní filtry

PROSECCO (GLÉRA)

Italské šumivé víno číslo jedna pochází ze severovýchodní Itálie a vyrábí se metodou Charmat. Nejlepší Prosecca pocházejí z kopcovité podoblasti Valdobbiadene, která se nachází v Benátsku (Veneto).

 

Region Conegliano-Valdobbiandene je krásná krajina plná zelených kopců pokrytých vinicemi. Poměrně hodně zde prší, a proto se nejlepší vinice obecně nacházejí na jižních svazích s dobrou drenáží a mírným větrem, který po každodenním přeháňce vysuší hrozny. Prosecco se v této oblasti vyrábí asi 300 let (ačkoli dřívější styly byly pravděpodobně méně bublinkové).

 

Je Prosecco odrůda?

Původně ano. Později však byl název odrůdy změněn na Glera.

Možná jste ale nevěděli, že Glera není jedinou povolenou odrůdou v Proseccu. Je možné přidat až 15 % ostatních původních hroznů, které rostou v regionu. Patří mezi ně jména jako Bianchetta, Verdiso a Perera. Do růžového Prosecca je možné přidat až 15 % odrůdy Pinot Noir.

 

Jak servírovat Prosecco?

Prosecco by se mělo podávat vychlazené na 3–7 °C a nejlepší sklenicí na podávání Prosecca je sklenice ve tvaru tulipánu. Sklenice na tulipán je ideální, protože je vysoká a štíhlá, což pomáhá zachovat jemnost bublinek, zatímco širší část nahoře pomáhá shromáždit květinovou vůni.

 

Perfektní Mimosa


Pokud si o víkendu nebo na dovolené děláte brunche, můžete použít Prosecco pro přípravu skvělé Mimosy. Ovocnost Prosecca umocňují citrusové chutě pomerančového džusu a dobře se hodí na brunch. Recept na nejlepší Mimosu najdete v našich Vínovinách →

 

Zapomeňte na Aperol Spritz

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.