Facebook Pixel
Prague Wine Trophy - Regional Champion
La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Brut

Víno z vinařství La Farra | Prosecco Treviso DOC - Millesimato Brut, suché, 2019

Lehce slámově žluté. Vůně vyvolává dojem bílých květů, tóny květů akácie a exotiky. Lehká mineralita, jemná chuť ovoce na patře. Trocha citrusů. Velmi pěkné perlení. Sametové. Suchý konec. Šťavnaté.
Toto víno najdete v této kolekci:
Barva vína
Bílé
Ročník
2019
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Prosecco (Gléra)
Přívlastek
DOC
Objem
0,75
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
289 Kč
Zisk korků: 8
Zbývá 45 ks
Množství:

Kód: KPW.418
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Doporučujeme:

Toto Prosecco je vynikající jako aperitiv nebo jako základ pro koktejly. Dokonale se hodí k předkrmům, fazolovým polévkám a čerstvým sýrům. Podávejte vychlazené na teplotu 8 °C.

 

Hrozny použité na výrobu pocházejí Prosecca La Farra Treviso DOC - Millesimato Brut, 2019, z vinic společnosti LA FARRA ležících na pláni na úpatí kopců Farra di Soligo. Půdy jsou směsí jílu a vápence. Hrozny byly sklízeny ručně posledních deset dnů v září.

Fermentace vína je pomalá a trvá přibližně 15 dní při kontrolované teplotě 18 ° C; následně je víno stočeno a poté zraje na kalech při nízkých teplotách v termoregulačních nádržích z nerezové oceli asi 3 měsíce. 

Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína, neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku, v případě tohoto Prosecca fermentační období trvá 1 - 2 měsíce.

 

Vinařství LA FARRA (Itálie, Veneto)

Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.

 

 

Hodnocení
26.05.2021
Michaela V

04.04.2021
petra s

22.03.2021
Václav H

15.02.2021
Tereza C

26.01.2021
miroslav t

03.01.2021
Tomáš H

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.