Grenache Noir/Garnacha Rosé
Grenache Rosé: Oslava života v každé kapce
Grenache Rosé, známé také jako Garnacha Rosé, je svěží a ovocné růžové víno, které ztělesňuje ducha léta – skvělá kombinace osvěžující chuti a lehkosti. Jeho jasně růžová barva připomíná květy třešní a slibuje lehký, ale bohatý zážitek. Odrůda Grenache, ze které se toto rosé vyrábí, má kořeny ve Španělsku, ale její pěstování se rozšířilo do celého světa. Nejvíce se s ní setkáme ve Francii, Španělsku a v USA, kde se hrozny využívají k výrobě tohoto osvěžujícího vína.
-
Skladem 34 ks
-
Vyprodáno
Grenache Rosé: Oslava života v každé kapce
Grenache Rosé, známé také jako Garnacha Rosé, je svěží a ovocné růžové víno, které ztělesňuje ducha léta – skvělá kombinace osvěžující chuti a lehkosti. Jeho jasně růžová barva připomíná květy třešní a slibuje lehký, ale bohatý zážitek. Odrůda Grenache, ze které se toto rosé vyrábí, má kořeny ve Španělsku, ale její pěstování se rozšířilo do celého světa. Nejvíce se s ní setkáme ve Francii, Španělsku a v USA, kde se hrozny využívají k výrobě tohoto osvěžujícího vína.
Symfonie chuti a vůně
Grenache Rosé je známé svou vyváženou chutí s nádechem červeného ovoce, jako jsou jahody, maliny a granátová jablka, doplněnou nádechem koření - pepř a anýz a někdy i náznaky tabáku a kůže. Sladkost je spíše střední, což umožňuje vínu zachovat svou svěžest a lehkost.
Jedná se o víno, které je nejlepší konzumovat mladé, zatímco je stále svěží a ovocné. Mělo by být skladováno v chladném a tmavém prostředí, ideálně při teplotě kolem 8-10°C a daleko od jakýchkoli silných pachů, které by mohly ovlivnit jeho chuť. Ačkoli je možné Garnacha Rosé archivovat, obecně se doporučuje konzumovat jej do dvou let od data výroby.
Víno pro každou příležitost
Garnacha Rosé se díky své svěží a ovocné chuti dobře hodí k lehkým a svěžím pokrmům. Skvěle se doplňuje s mořskými plody, saláty, lehkými těstovinami a různými druhy sýrů. Je také vynikající volbou pro pikniky a venkovní stravování. Vynikne při kombinaci s lehkými saláty, mořskými plody nebo grilovaným kuřetem.
Toto rosé ale není jen o chuti, je také o zážitku. Mnoho vinařů při jeho výrobě klade důraz na udržitelnost a ekologické metody, což přidává k jeho příběhu další rozměr!