Produttori di Manduria
-
Primitivo, Fiano, Verdeca - neznámé odrůdy z Itálie
Apulie od A do Z
Běžná cena1 794 KčCena1 599 Kč -195 Kč -
Skladem 41 ks
-
Skladem 48 ks
-
Skladem 24 ks
-
Skladem 40 ks
-
Skladem 13 ks
O vinařství Produttori di Manduria
Historie vinařství se začala psát v roce 1928, kdy malá skupina osvícených vinařů převzala starou továrnu a založila „Federaci vín“, sdružení výrobců, které o čtyři roky později 9. července 1932 formalizuje svou formu spolupráce založením „Konsorcia špičkových výrobců vín a moštů pro oblast Manduria“.
Primitivo di Manduria - apulijský poklad
Bohatství společnosti je nerozlučně spjato s bohatstvím hlavního produktu oblasti – Primitivo di Manduria – vína, které bylo dříve používáno pro vylepšení ušlechtilých francouzských a italských vín. Pak úplně opomíjeno a nakonec vzkříšeno, když kolem poloviny 90. let se vinaři rozhodli zaměřit se na kvalitu a udělat opravdu velmi dobré červené víno.
Společnost Produttori di Manduria se nachází ve městě Manduria, v srdci kraje Salento – strážce nejdůležitějšího chráněného označení původu, jako jsou Primitivo di Manduria DOC, Salice Salentino DOC a Salento IGT. Vinařství je jedním z nejznámějších a nejlepších producentů v oblasti Salento v Apulii.
Cantina Produttori di Manduria obhospodařuje nyní 1 000 hektarů vinic, z poloviny stále pěstovaných tradičním stromkovým systémem a usilovně hájí práci 400 malých vinařů, kteří se jako jediní mohou pochlubit titulem Masters in Primitivo.
Produttori di Manduria pěstuje se z 80 % místní odrůdy vinné révy (Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera). Zbylých 20 % se skládá ze šlechtěných odrůd hroznů jako Verdeca, Chardonnay, Malvasia Bianca a Fiano Minutolo.
Udržitelné vinařství
Družstvo a jeho členové se zavázali k zavedení různých opatření ochrany vinné révy, aby došlo ke snížení používání pesticidů. Mezi ty hlavní patří např. používání pesticidů s nízkou nebo žádnou toxicitou pro člověka a užitečný hmyz, boj proti škodlivému hmyzu použitím feromonových difuzérů, boj proti škodlivému hmyzu prostřednictvím začlenění přirozených predátorů a neškodí plodinám nebo používání odolnějších odrůd plodin.
Kromě toho se vinařství rozhodlo pozastavit veškerá ošetření pesticidy 40 dní před sklizní, aby révě poskytli čas na zbavení se všech zbytků pesticidů.