Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

Produttori di Manduria

O vinařství Produttori di Manduria

Historie vinařství se začala psát v roce 1928, kdy malá skupina osvícených vinařů převzala starou továrnu a založila „Federaci vín“, sdružení výrobců, které o čtyři roky později 9. července 1932 formalizuje svou formu spolupráce založením „Konsorcia špičkových výrobců vín a moštů pro oblast Manduria“.

 

 

 

Primitivo di Manduria - apulijský poklad

 

Bohatství společnosti je nerozlučně spjato s bohatstvím hlavního produktu oblasti – Primitivo di Manduria – vína, které bylo dříve používáno pro vylepšení ušlechtilých francouzských a italských vín. Pak úplně opomíjeno a nakonec vzkříšeno, když kolem poloviny 90. let se vinaři rozhodli zaměřit se na kvalitu a udělat opravdu velmi dobré červené víno.

 

Společnost Produttori di Manduria se nachází ve městě Manduria, v srdci kraje Salento – strážce nejdůležitějšího chráněného označení původu, jako jsou Primitivo di Manduria DOCSalice Salentino DOC a Salento IGT. Vinařství je jedním z nejznámějších a nejlepších producentů v oblasti Salento v Apulii.

 

Cantina Produttori di Manduria obhospodařuje nyní 1 000 hektarů vinic, z poloviny stále pěstovaných tradičním stromkovým systémem a usilovně hájí práci 400 malých vinařů, kteří se jako jediní mohou pochlubit titulem Masters in Primitivo.

 

Produttori di Manduria pěstuje se z 80 % místní odrůdy vinné révy (PrimitivoNegroamaro, Malvasia Nera). Zbylých 20 % se skládá ze šlechtěných odrůd hroznů jako VerdecaChardonnay, Malvasia Bianca a Fiano Minutolo.

 

 

 

 

 

Udržitelné vinařství

Družstvo a jeho členové se zavázali k zavedení různých opatření ochrany vinné révy, aby došlo ke snížení používání pesticidů. Mezi ty hlavní patří např. používání pesticidů s nízkou nebo žádnou toxicitou pro člověka a užitečný hmyz, boj proti škodlivému hmyzu použitím feromonových difuzérů, boj proti škodlivému hmyzu prostřednictvím začlenění přirozených predátorů a neškodí plodinám nebo používání odolnějších odrůd plodin.

 

Kromě toho se vinařství rozhodlo pozastavit veškerá ošetření pesticidy 40 dní před sklizní, aby révě poskytli čas na zbavení se všech zbytků pesticidů.

 

 

 

O vinařství Produttori di Manduria

Historie vinařství se začala psát v roce 1928, kdy malá skupina osvícených vinařů převzala starou továrnu a založila „Federaci vín“, sdružení výrobců, které o čtyři roky později 9. července 1932 formalizuje svou formu spolupráce založením „Konsorcia špičkových výrobců vín a moštů pro oblast Manduria“.

 

 

 

Primitivo di Manduria - apulijský poklad

 

Bohatství společnosti je nerozlučně spjato s bohatstvím hlavního produktu oblasti – Primitivo di Manduria – vína, které bylo dříve používáno pro vylepšení ušlechtilých francouzských a italských vín. Pak úplně opomíjeno a nakonec vzkříšeno, když kolem poloviny 90. let se vinaři rozhodli zaměřit se na kvalitu a udělat opravdu velmi dobré červené víno.

 

Společnost Produttori di Manduria se nachází ve městě Manduria, v srdci kraje Salento – strážce nejdůležitějšího chráněného označení původu, jako jsou Primitivo di Manduria DOCSalice Salentino DOC a Salento IGT. Vinařství je jedním z nejznámějších a nejlepších producentů v oblasti Salento v Apulii.

 

Cantina Produttori di Manduria obhospodařuje nyní 1 000 hektarů vinic, z poloviny stále pěstovaných tradičním stromkovým systémem a usilovně hájí práci 400 malých vinařů, kteří se jako jediní mohou pochlubit titulem Masters in Primitivo.

 

Produttori di Manduria pěstuje se z 80 % místní odrůdy vinné révy (PrimitivoNegroamaro, Malvasia Nera). Zbylých 20 % se skládá ze šlechtěných odrůd hroznů jako VerdecaChardonnay, Malvasia Bianca a Fiano Minutolo.

 

 

 

 

 

Udržitelné vinařství

Družstvo a jeho členové se zavázali k zavedení různých opatření ochrany vinné révy, aby došlo ke snížení používání pesticidů. Mezi ty hlavní patří např. používání pesticidů s nízkou nebo žádnou toxicitou pro člověka a užitečný hmyz, boj proti škodlivému hmyzu použitím feromonových difuzérů, boj proti škodlivému hmyzu prostřednictvím začlenění přirozených predátorů a neškodí plodinám nebo používání odolnějších odrůd plodin.

 

Kromě toho se vinařství rozhodlo pozastavit veškerá ošetření pesticidy 40 dní před sklizní, aby révě poskytli čas na zbavení se všech zbytků pesticidů.

 

 

 

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.