- NOVÝ ROČNÍK

Cuvée Negroamaro 85 % a Malvasia Nera 15 %. Hrozny vyrostly na vinicích starých 25-30 let a byly sklízeny v polovině září. Víno kvasilo při teplotě 22-24 °C a následně zrálo šest měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu.
Víno má rubínově červenou barvu s lehkými granátovými nuancemi. Vůně je intenzivní a zajímavá, jsou v ní patrné třešně a černé višně, balzamické tóny smíšené s těmi typicky kořeněnými (skořice, černý pepř a hřebíček), v závěru tabákové a opečené tóny. Chuť je svěží, suchá, plná a harmonická. Sametová chuť s dobrou strukturou.
Doporučujeme ke grilovanému vepřovému steaku, vepřové panence s aromatickými bylinkami, ke kořeněné klobáse, vynikající je také ke zvěřině.
Podávejte vychlazené na teplotu 16-18 °C.
Italský region Salento, země bohatá na historii a tradici, je považováno za jednu z kolébek světové vinařství. Od dávných dob, Brindisi, Gallipoli, Otranto a Taranto byly nejdůležitějšími pilíři obchodu s vínem. Právě odtud pocházely ty nejcennější hrozny, které upevnily přítomnost místních vinařství na mezinárodních trzích.
Společnost Produttori di Manduria se nachází ve městě Manduria, v srdci kraje Salento – strážce nejdůležitějšího chráněného označení původu, jako jsou Primitivo di Manduria DOC, Salice Salentino DOC a Salento IGT. Vinařství je jedním z nejznámějších a nejlepších producentů v oblasti Salento.
Produttori di Manduria obhospodařuje cca 900 ha pozemků a pěstuje se z 80 % místní odrůdy vinné révy (Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera). Zbylých 20 % se skládá ze šlechtěných odrůd hroznů jako Verdeca, Chardonnay, Malvasia Bianca a Fiano Minutolo.
Tmavá červená, vypitá na pohodu.
Produkt obsahuje siřičitany.