Pascual Toso
-
Brzy opět skladem.
-
Skladem 3 ks
Vinařství Pascual Toso
Od roku 1890 zůstává vinařství Pascual Toso věrné svým principům: historii, autenticitě a vynalézáním inovativních metod pro pěstování révy a výrobu vína.
Pascual Toso se narodil roku 1859 v malém italském městečku Canale D'Alba. Od rodičů se naučil zemědělství a vinohradnictví. V polovině 80. let 19. století, kdy odjel do Argentiny, si ještě nedokázal představit, že se jednou stane zakladatelem jednoho z nejstarších a nejprestižnějších vinařství v zemi.
Vinařství v argentinské Mendoze
Po příjezdu se usadil v hornaté Mendoze. Jeho rodina v Piemontu byla tehdy úzce zapojená do výroby vína, a tak Pascual okamžitě schopen rozeznal potenciál vinařství v regionu. V roce 1890 tak Pascual Toso založil své první vinařství v San José v Guaymallénu a na začátku 20. století se rozhodl rozšířit své podnikání akvizicí nových vinic v Maipú.
Dnes Pascual Toso pokračuje ve výrobě vysoce kvalitních vín podle nejnáročnějších postupů a norem. V roce 2007 získal na Mezinárodní soutěži vín a lihovin (IWSC) v Londýně cenu za nejlepšího argentinského vinaře.
Terroir vinic Pascual Toso
Vinice Las Barrancas se nacházejí na působivém místě, se špičkovou půdou, ideálním klimatem a životním prostředím. Leží ve vinařské oblasti Mendoza v okrese Maipú v nadmořské výšce 750 metrů. Vinařství hospodaří na tamních více než 220 hektarech heterogenního terroiru v nepravidelném terénu. Půdní profil se rozprostírá na holé skále, což nutí révu vysílat kořeny do hlubších vrstev podloží.
Las Barrancas má vynikající podmínky pro pěstování révy - s teplými dny a chladnými noci, nízkou relativní vlhkostí a vysokým slunečním zářením, což se promítá do vinic s vynikající kvalitou hroznů a jejich zdravím. Voda na zavlažování pochází ze sněhu pohoří And.