Filtrovat podle

Dostupnost

Barva vína

Obsah cukru

Značka

Země původu

Region

Ročník

Typ

Odrůda

Objem

Obsah alkoholu

Negroamaro

Jedná se o nejpěstovanější modrou odrůdu v Apúlii a jednu z nejstarších italských odrůd vůbec. Pokud se na její název podíváte z římského pohledu, dal by se přeložit jako černý-hořký, pokud se přikloníte k řeckému významu, šlo by o černo-černé víno. Obé odpovídá. Je to plné, husté, tmavé, mohutné, vysokoalkolické červené víno s vysokým podílem tříslovin a dalších látek, jakou je např. zdraví prospěšný antioxidant resveratrol.

 

Italská vína z vinařstí Carlo Sani

 

V nabídce máme celou škálu apulijských vín od Carla Saniho a jeho Negroamaro je 2x ve slupkách máčené, což zajišťuje ještě více resveratrolu v jedné skleničce. A kdo v ní najde tóny jalovce, bude ho zásadně podávat ke zvěřině. Vzhledem k ročníku jsou jeho třísloviny ve víně již krásně zaoblené.

 

Odrůda Negroamaro a Salento IGT

 

Tato modrá odrůda bývá často spojována s italskou oblastí Apulie. Často se objevuje v kupážích s Primitivem nebo s matkou všech italských Chianti - Sangiovese. Negroamaro je ceněno pro svou hlubokou, tmavě rubínovou barvu, střední taniny a chuť s tóny tmavých bobulí. Negroamaro se pěstuje z 99 % procentech v Itálii, miniaturní množství keřů najdete ale také v Kalifornii a Austrálii. Takže zůstává doménou italské kozačky;-) 

 

Nejváženější odrůdová vína Negroamaro pocházejí právě z Apulie (= podpatek Apeninského poloostrova), jejíž vlajkovými odrůdami je kromě Negroamaro i již zmiňované Primitivo. V apulijské apelaci Salento IGT tvoří vinice osázené Primitivem 38 % z celkové výměry. Negroamaro je na druhém místě s 28 %. Horké a suché středozemní klima, příznivé pro pěstování oliv, dovoluje vinařům vyrábět plná vína s vysokým zbytkovým alkoholem a koncentrovanou ovocnou chutí.

Nalezeno 4 produktů.

Zobrazeno 1-4 položek z 4

Aktivní filtry

Negroamaro

Jedná se o nejpěstovanější modrou odrůdu v Apúlii a jednu z nejstarších italských odrůd vůbec. Pokud se na její název podíváte z římského pohledu, dal by se přeložit jako černý-hořký, pokud se přikloníte k řeckému významu, šlo by o černo-černé víno. Obé odpovídá. Je to plné, husté, tmavé, mohutné, vysokoalkolické červené víno s vysokým podílem tříslovin a dalších látek, jakou je např. zdraví prospěšný antioxidant resveratrol.

 

Italská vína z vinařstí Carlo Sani

 

V nabídce máme celou škálu apulijských vín od Carla Saniho a jeho Negroamaro je 2x ve slupkách máčené, což zajišťuje ještě více resveratrolu v jedné skleničce. A kdo v ní najde tóny jalovce, bude ho zásadně podávat ke zvěřině. Vzhledem k ročníku jsou jeho třísloviny ve víně již krásně zaoblené.

 

Odrůda Negroamaro a Salento IGT

 

Tato modrá odrůda bývá často spojována s italskou oblastí Apulie. Často se objevuje v kupážích s Primitivem nebo s matkou všech italských Chianti - Sangiovese. Negroamaro je ceněno pro svou hlubokou, tmavě rubínovou barvu, střední taniny a chuť s tóny tmavých bobulí. Negroamaro se pěstuje z 99 % procentech v Itálii, miniaturní množství keřů najdete ale také v Kalifornii a Austrálii. Takže zůstává doménou italské kozačky;-) 

 

Nejváženější odrůdová vína Negroamaro pocházejí právě z Apulie (= podpatek Apeninského poloostrova), jejíž vlajkovými odrůdami je kromě Negroamaro i již zmiňované Primitivo. V apulijské apelaci Salento IGT tvoří vinice osázené Primitivem 38 % z celkové výměry. Negroamaro je na druhém místě s 28 %. Horké a suché středozemní klima, příznivé pro pěstování oliv, dovoluje vinařům vyrábět plná vína s vysokým zbytkovým alkoholem a koncentrovanou ovocnou chutí.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.