Filtrovat podle

Cena

  • 199 Kč - 629 Kč

Dostupnost

Obsah cukru

Značka

Region

Ročník

Typ

Obsah alkoholu

NERO D'AVOLA

Nejdůležitější odrůda červeného vína na Sicílii Nero d'Avola je často přirovnávána k odrůdě Cabernet Sauvignon díky svému plnému stylu a chuti černých třešní a tabáku. V tomto italském víně nejčastěji ucítíte právě černou třešeň, černou švestku, lékořici, tabák a chilli papričky. Víno bývá nejčastěji suché, se středně plným tělem a středně vysokými tříslovinami

 

Pokud máte rádi plné suché červené, jako je Cabernet Sauvignon nebo Syrah, pak se vám bude líbit i odrůda Nero d’Avola. Tato méně známá sicilská odrůda si zaslouží mnohem více pozornosti, než jaké se jí dostává.

 

O odrůdě Nero d'Avola

Za jeho vzkříšení vděčíme několika vinařstvím na Sicílii, která od konce 90. let vyrobila několik ohromujících jednoodrůdových vín Nero d’Avola. Na tomto víně je úžasné, že i když dostává od someliérů vysoké hodnocení, většinu lze zakoupit za velmi slušnou cenu.

 

Nero D'Avola je známé pro své skvělé ovocné příchutě, které sahají od černých třešní až po švestky.

 

Nero d’Avola je jedno z plných vín světa jako jsou Cabernet Sauvignon, Pinotage a Syrah.

 

Taniny v Nero d’Avola jsou vysoké, ale ne tak vysoké jako u odrůd Barolo nebo Petite Sirah.

 

U Nero d’Avola můžete očekávat středně vysokou kyselinku, která se pohybuje od kyselosti citronu až po krémovost řeckého jogurtu.

 

Objem alkoholu výrazně ovlivňuje tělo vína. Nero d'Avola se obvykle pohybuje od 13,5 % do 14,5 %, což ho řadí do kategorie pro odvážné :-)

 

 

 zdroj: Winefolly

 

Kde roste odrůda Nero d’Avola?

Nero d’Avola je odrůda, která má ráda suché klima a teplo. Nejstarší vinice najdete na Sicílii. Keře jsou prořezané tak, aby byly odolné vůči silnému větru. Téměř všechna vína Nero d'Avola pochází ze Sicílie, ale existuje na světě několik výrobců, kteří pěstují Nero d'Avola například v Mendocinu v Kalifornii nebo v McLaren Vale v jižní Austrálii.

 

Pokud vyzkoušíte několik různých vín Nero d’Avola, všimnete si, že je vinaři připravují ve dvou stylech. Ten první je více ovocný, opulentní, s černým ovocem, s chutí kávy a čokolády a vína zrají v dubových sudech. Druhý styl je mnohem subtilnější a elegantnější, s příchutí svěžích červených třešní, s bylinnými tóny a zrání v dubu je velmi krátké (pokud je vůbec nějaké). Tak který styl si vyberete?

 

Výhled na jezero Arancio

Pohled dolů na jezero Arancio v Cantina Ulmo v západní Sicílii.

 

Párování pokrmů s odrůdou Nero d'Avola

Se svými výraznými ovocnými příchutěmi, robustními tříslovinami a kyselinkou je Nero d’Avola vínem, které se hodí k bohatým masitým masům. Můžete ho podávat k polévce z hovězího oháňky, k dušenému hovězímu, k BBQ hamburgeru se slaninou a každý si bude myslet, že jste kulinářský génius. Čím více masa, tím lépe, protože díky němu bude víno ovocitější a bonbonovější.

 

Mezi koření, které se velmi dobře hodí k odrůdě Nero d'Avola, patří anýz, pomerančová kůra, bobkový list, šalvěj a asijská švestková omáčka.

 

Pokud jste vegetarián, podávejte k černé čočce a k houbám shitake.

 

 

Jakou použít skleničku na Nero d’Avola?

Jednoduše oversized. Velkou sklenici na červené víno, která dokáže nashromáždit aroma a má dostatek prostoru pro víření vína, abyste snížili drsnost tříslovin.

 

Víno Nero d’Avola podávejte se vychlazené na 15-20 °C a před tím nechte zhruba hodinu dekantovat.

 

Víno můžete archivovat zhruba 10 let.

Nalezeno 8 produktů.

Zobrazeno 1-8 položek z 8

Aktivní filtry

NERO D'AVOLA

Nejdůležitější odrůda červeného vína na Sicílii Nero d'Avola je často přirovnávána k odrůdě Cabernet Sauvignon díky svému plnému stylu a chuti černých třešní a tabáku. V tomto italském víně nejčastěji ucítíte právě černou třešeň, černou švestku, lékořici, tabák a chilli papričky. Víno bývá nejčastěji suché, se středně plným tělem a středně vysokými tříslovinami

 

Pokud máte rádi plné suché červené, jako je Cabernet Sauvignon nebo Syrah, pak se vám bude líbit i odrůda Nero d’Avola. Tato méně známá sicilská odrůda si zaslouží mnohem více pozornosti, než jaké se jí dostává.

 

O odrůdě Nero d'Avola

Za jeho vzkříšení vděčíme několika vinařstvím na Sicílii, která od konce 90. let vyrobila několik ohromujících jednoodrůdových vín Nero d’Avola. Na tomto víně je úžasné, že i když dostává od someliérů vysoké hodnocení, většinu lze zakoupit za velmi slušnou cenu.

 

Nero D'Avola je známé pro své skvělé ovocné příchutě, které sahají od černých třešní až po švestky.

 

Nero d’Avola je jedno z plných vín světa jako jsou Cabernet Sauvignon, Pinotage a Syrah.

 

Taniny v Nero d’Avola jsou vysoké, ale ne tak vysoké jako u odrůd Barolo nebo Petite Sirah.

 

U Nero d’Avola můžete očekávat středně vysokou kyselinku, která se pohybuje od kyselosti citronu až po krémovost řeckého jogurtu.

 

Objem alkoholu výrazně ovlivňuje tělo vína. Nero d'Avola se obvykle pohybuje od 13,5 % do 14,5 %, což ho řadí do kategorie pro odvážné :-)

 

 

 zdroj: Winefolly

 

Kde roste odrůda Nero d’Avola?

Nero d’Avola je odrůda, která má ráda suché klima a teplo. Nejstarší vinice najdete na Sicílii. Keře jsou prořezané tak, aby byly odolné vůči silnému větru. Téměř všechna vína Nero d'Avola pochází ze Sicílie, ale existuje na světě několik výrobců, kteří pěstují Nero d'Avola například v Mendocinu v Kalifornii nebo v McLaren Vale v jižní Austrálii.

 

Pokud vyzkoušíte několik různých vín Nero d’Avola, všimnete si, že je vinaři připravují ve dvou stylech. Ten první je více ovocný, opulentní, s černým ovocem, s chutí kávy a čokolády a vína zrají v dubových sudech. Druhý styl je mnohem subtilnější a elegantnější, s příchutí svěžích červených třešní, s bylinnými tóny a zrání v dubu je velmi krátké (pokud je vůbec nějaké). Tak který styl si vyberete?

 

Výhled na jezero Arancio

Pohled dolů na jezero Arancio v Cantina Ulmo v západní Sicílii.

 

Párování pokrmů s odrůdou Nero d'Avola

Se svými výraznými ovocnými příchutěmi, robustními tříslovinami a kyselinkou je Nero d’Avola vínem, které se hodí k bohatým masitým masům. Můžete ho podávat k polévce z hovězího oháňky, k dušenému hovězímu, k BBQ hamburgeru se slaninou a každý si bude myslet, že jste kulinářský génius. Čím více masa, tím lépe, protože díky němu bude víno ovocitější a bonbonovější.

 

Mezi koření, které se velmi dobře hodí k odrůdě Nero d'Avola, patří anýz, pomerančová kůra, bobkový list, šalvěj a asijská švestková omáčka.

 

Pokud jste vegetarián, podávejte k černé čočce a k houbám shitake.

 

 

Jakou použít skleničku na Nero d’Avola?

Jednoduše oversized. Velkou sklenici na červené víno, která dokáže nashromáždit aroma a má dostatek prostoru pro víření vína, abyste snížili drsnost tříslovin.

 

Víno Nero d’Avola podávejte se vychlazené na 15-20 °C a před tím nechte zhruba hodinu dekantovat.

 

Víno můžete archivovat zhruba 10 let.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.