Facebook Pixel
Carlo Pellegrino - Marsala Fine - Rubino Dolce - DOC Sicilia

Víno z vinařství Carlo Pellegrino | Marsala Fine - Rubino Dolce - DOC Sicilia, sladké

Toto fortifikované víno je vyvážené a jemné, s ovocnými tóny a vanilkou v dochuti. Sladké.
Barva vína
Červené
Typ
Fortifikované
Odrůda
Nero d´Avola
Objem
0,75
Obsah cukru
Sladké
Obsah alkoholu
Vysoký - nad 16 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Marsala
279 Kč
Zisk korků: 8
Zbývá 42 ks
Množství:

Kód: PL.85
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Víno je vyrobeno z intenzivně aromatické odrůdy Nero D'Avola. Skvěle se snoubí s dezerty a čokoládou, ale dobře si jej vychutnáte i jako dezert sám o sobě. Tatp Marsala má krásnou ovocnou chuť s tóny červených bobulí - malin a ostružin, s jemnou vůní fialek.

 

Jednotlivé druhy Marsaly se rozlišují podle barvy, sladkosti a délky zrání v sudech.

Rubino znamená, že se víno vyrábí jen z modrých sicilských odrůd. Přívlastek Dolce samozřejmě značí sladké víno (minimálně 100 g zbytkového cukru/l). Marsaly typu Fine stráví v sudu nejkratší dobu - většinou méně než rok. 

 

Fortifikované víno Marsala

Marsala má na Sicílii svou apelaci (DOC) a stejně jako portské, sherry nebo Madeira se vyrábí metodou fortifikace, což v praxi znamená, že jejich kvašení je zastaveno přidáním čistého destilátu. Ve vínech tím pádem zůstává vyšší zbytkový cukr a díky přidání i alkohol.

Existuje Marsala červenázlatavá i jantarová. Některé Marsaly zrají v sudu jen krátce, jiné třeba pět až deset let!

Kdo by se Marsaly bál, ať se nebojí. Marsala nemusí být jen sladká. Když si naše Veronika na Sicílii v Marsale objednala suchou Marsalu, vyšel se ji z trattorie poklonit i kuchař!!! Takový turistický úkaz tam tak často nemívají. Pozor ale, i suchá Marsala může mít podle apelačních pravidel až 40 g zbytkového cukru;-)

Ochutnejte Marsalu Horatio Ambra Secco (na památku velkého propagátora Marsaly admirála Nelsona), která je tak suchá, že má cukru jen 15 g.

 

Kolik sudů Marsaly čítala roční objednávka admirála Nelsona?

Kdo a kdy Marsalu vyrobil jako první na světě?

Proč je pití Marsaly angličtější než čaj o páté?

 

Všechno o Marsale (a ještě víc) se dozvíte v našich Vínovinách >>

 

Vinařství Carlo Pellegrino a Marsala

V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu a přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.

Vinařství se od svého založení soustředí na fortifikované proslulé víno Marsala (obdoba sherry, Madeiry nebo portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii netypických odrůd jako je například Syrah.

Hodnocení

02.11.2020
Zdeněk P

17.09.2020
Martin B

25.03.2020
Vít P

09.01.2020
Roman B

výborné - to nemá chybu

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.