Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

Filtrovat podle

Cena

  • 118 Kč - 1 299 Kč

Dostupnost

Obsah cukru

Značka

Země původu

Region

Ročník

Typ

Odrůda

Přívlastek

Objem

Obsah alkoholu

BIO faktor

Nalezeno 220 produktů.

Zobrazeno 1-12 položek z 220

Aktivní filtry

Červené víno

 

Charakteristika červeného vína

Červená vína se vyrábí jen z tmavě zbarvených hroznů, jelikož pouze tato vinná réva v sobě obsahuje červené barvivo. Jejich konečná barva se mění na základě stáří vína. Můžete se tedy potkat s lákavou fialovou, červenou nebo tmavou až hnědou barvou vína. S tím, jak červené víno stárne, jeho barva je méně koncentrovaná. Oblíbenost červeného vína rok od roku čím dál více roste. Ochutnejte některé z našich červených vín, která pro vás velmi pečlivě vybíráme.

 

přípitek červeným vínem z Víno-klubu


Čím vyniká červené víno?


Chuť červených vín bývá silnější a výraznější než u bílých vín. Hlavním faktorem, který určí konečnou chuť samotného vína, je samozřejmě zvolená odrůda a vinařství. V naší nabídce červených vín najdete širokou nabídku velmi oblíbených odrůd, jako je například Cuvée, Zweigeltrebe, Merlot, Cabernet Moravia nebo Rulandské modré. Pokud vás zajímají přímo vinaři, kteří nabízejí prvotřídní červená vína, podívejte se na vinařství Hort, Švásta a Kadlec, Krist a nebo vína ze světově proslulé oblasti Bordeaux.


Jak servírovat červené víno?


Servírování červeného vína se provádí v pokojové teplotě okolo 15 °C. Červená vína jsou obecně vhodná k sýrům, masům, ale i dezertům. Ideální kombinace vína a pokrmu ale neexistuje. Spousta lidí miluje červené víno jen jako způsob, jak si zpříjemnit běžný den nebo večer s přáteli. Sami si určete, jaké červené víno vám bude vyhovovat, jelikož chutě každého z nás jsou velmi individuální. My vám rádi napovíme.

 

Výroba červeného vína

 

Každého milovníka červených vín určitě někdy napadlo, jak se jeho oblíbený alkoholický nápoj vyrábí. Proces výroby červeného vína se dá shrnout do několika částí.

 

Nejdříve se musí hrozny posbírat a to buď mechanicky nebo ručně. Z nich se pro výrobu vína vyberou jen ty nejkvalitnější hrozny. Další fází výroby je odstopkování bobulí, narušení slupky a následná macerace. Pokračuje se lisováním, fermentací, filtrací a čiřením. Poté víno zraje nejčastěji v nerezovém či betonovém tanku nebo v sudu a nakonec se lahvuje.

 

Červená vína, která se školí v sudech, mohou zrát i několik let. Délka zrání vín se liší. Některá vína si v sudu nebo v nerezu poleží jen pár týdnů a lahvují se prakticky hned (Beaujolais Nouveau, mladá vína, Svatomartinská vína), jiná se krášlí v sudu pouze 6 měsíců (španělské červené víno typu Roble), ale samozřejmě existují i velká červená vína, jako Bordeaux nebo Chianti, Malbec nebo Crianza které leží v sudech roky (často nesou název Riserva nebo Reserva na etiketě). Taková červená vína jsou velmi vhodná k archivaci, kde nabývají svou chuť a kvalitu.

 

Červená vína podle cukernatosti

 

Červená vína se také rozdělují stejně jako bílá vína, a to na suchá, polosuchá, polosladká a sladká:


  • suchá: obsahují nejméně zbytkového cukru, nejvýše 4 g cukru na 1 litr vína

  • polosuchá: vyrábí se převážně z aromatických odrůd, obsahují 4,1–12 g cukru na 1 litr vína

  • polosladká: obsah cukru je zde už větší, a proto jsou polosladká vína preferována ženami, obsahují 12,1–45 g cukru na 1 litr vína

  • sladká: vína vyrobena z velmi vyzrálých hroznů obsahující nejvíce cukru, a to minimálně 45 g cukru na 1 litr vína

 

Nejprodávanější a nejoblíbenější odrůdy červeného vína

 

Červená vína se vyrábí z desítky možných odrůd a mají obvykle mezi 11–15 % obsahu alkoholu. Vybrali jsme pro vás ta nejprodávanější a nejoblíbenější červená vína z našeho e-shopu:

 

Merlot – modrá odrůda s velkou historií pocházející z francouzské oblasti Bordeaux. Hrozny Merlotu se často přidávají do vín společně s odrůdou Cabernet Sauvignon, protože svou měkkostí mírní agresivní třísloviny Cabernetu. Chuť provází jemnou chuť s tóny kompotovaného a lesního ovoce.

 

Frankovka – Velmi známá odrůda, která pochází pravděpodobně z Rakouska. U nás se nejvíce pěstuje v moravské oblasti Velké Pavlovice a v okolí Mikulova. Pro Frankovku jsou charakteristické travnaté tóny, ostružinové aroma, vůně po švestkách nebo třešních.

 

Cabernet Sauvignon – Červené víno Cabernet Sauvignon pochází původně z Bordeaux. Patří mezi nejoblíbenější celosvětové odrůdy mezi vinaři a milovníky vína. V chuti můžete cítit tóny černého rybízu, třešní, ostružin, tabáku, cedrového dřeva či marmelády. Vína Cabernet Sauvignon vyzrávají velmi pomalu, a proto jsou velmi vhodná pro jejich archivaci při které se zvyšuje kvalita vína.

 

Rulandské modré - velmi oblíbená odrůda s dlouhou historií, také známá jako Pinot noir. Víno bývá zbarveno granátově až po cihlově hnědé tóny. V chuti i ve vůni lze vysledovat zahradní jahodu nebo švestky. Rulandské modré se dnes pěstuje po celém světě, a tak si vyberte svého favorita z kalifornských nebo z novozélandských Pinotů, anebo moravských Ruland z vinařství Krist, Zámeckého vinařství Bzenec nebo Pinot noir jako slavný mělnický Kalamář.

 

Cuvée červené – označení cuvée pochází z francouzštiny a pojmenovává vína, která se vyrábí (mísí) z více odrůd červeného vína, někdy také z odlišných ročníků. Spojením různých odrůd vína se využívá specifických vlastností každé z použitých odrůd a výsledným produktem je víno, které svými kvalitami mnohdy předčí odrůdová vína (vyrobené z jedné odrůdy). V umění kupážování vín dosáhli mistrovské úrovně především vinaři a sklepmistři v Bordeaux.

 

Moravská červená vína

 

Morava a víno patří k sobě. Moravská vinařství, vinaři a jejich velká láska k vínu společně s dlouholetými zkušenostmi je to, co udělalo moravské víno pojmem, který u nás statečně konkuruje i vínům z dovozu. Na našem e-shopu najdete širokou škálu vín právě z Moravy. Každé vinařství se profiluje podle jiných vlastností - například podle své vlajkové odrůdy, lokality, půdy a podle podnebných podmínek - což se souhrnně nazývá terroir. Vinařství se mezi sebou liší také technologiemi používanými ke zpracování hroznů a mnoha dalšími aspekty. Podívejte se na všechna naše moravská vinařství a najděte si svého favorita.

 

Červená vína v naší nabídce ochutnáte od vinařů:

 

Anna´s Way

 

BMVinařství

 

Boccantino

 

Bodegas Franco-Espanolas

 

Bodegas Luzón

 

Calabria Family Wines

 

Carlo Pellegrino

 

Carlo Sani

 

Castello di Tasarollo

 

Esterházy

 

Finca Bacara

 

Finca El Origen

 

Galil Mountain Winery

 

Gnarly Head

 

Golan Heights Winery

 

Hort

 

Iris

 

Jiří Uherek

 

J. Stávek

 

Kim Crawford

 

Krist

 

Medici Ermete

 

Mikrosvín

 

Napier

 

Ogier

 

Oro Dei Sani

 

Produttori di Manduria

 

Quantum Winery

 

Školní statek Mělník

 

Švásta a Kadlec

 

Trejbalovo experimentální vinařství

 

Three Finger Jack

 

Varvaglione

 

Ventisquero

 

Vinařství Alma Cersius

 

Warre´s

 

WEINWURM

 

Woodhaven



Články o červených vínech

 

Přečtěte si více o červených vínech na našem blogu:

 

Merlot - nejelegantnější odrůda na světě

Beaujolais Nouveau

Úvod do Bordeaux - čas nám ukáže, jak si stojí kupáže

Chianti - odrůda nebo region?

Kalifornie - země sluncem a vínem políbená

Syrah vs. Shiraz - co bylo dřív?

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.