Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

Vinařství Castello di Tassarolo

Vinařství se nachází v Piemontu ve vesnici Tassarolo, kterou proslavila především výroba nejoblíbenějšího italského bílého vína Gavi a tamní hrad, který patří rodině Spinolů. Ti jsou považováni za jednu z historicky nejvlivnějších rodin Itálie. Ve své době byli Spinolové pro Piemont stejně důležití jako Medicejové pro Florencii. 

 

Vinařství Castello di Tassarolo nyní vede vnučka zakladatele Massimiliana Spinola, která půlku života věnovala výtvarnému umění, působila v New Yorku a v Londýně a po příchodu do Tassarola v roce 2005 se rozhodla, že dalším jejím uměleckým objektem bude vinařství. Do roka a do dne vinařství přešlo do režimu biodynamického zemědělství. 

 

ruční sběr na vinici vinařství Castello di Tassarolo

 

Castello di Tassarolo vlastní 18 ha vinic, na nichž pěstují odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. V roce 2006 začala společnost provozovat biodynamické zemědělství. Biodynamické zemědělské postupy byly poprvé teoretizovány Rudolfem Steinerem v roce 1924 v reakci na žádost hraběte Keyserlinka a jeho farmářů, kteří si stěžovali na erozi půdy a špatnou kvalitu plodin. 

 

"Země je naším zdrojem potravy. Nemůžeme ji pro budoucí generace ve špatném stavu. Pokud budeme i nadále trávit Zemi, otrávíme sami sebe."

 

Tento typ zemědělství, který je založen na kvalitě půdy a vyváženosti rostliny, v praxi zahrnuje zelené hnojení a rostlinné maceráty. Ve vinařství Castello di Tassarolo nikdy nepoužívají herbicidy, chemikálie nebo systémové produkty, které vstupují do rostlinného cyklu. Nepřípustné jsou také glyfosáty ke kontrole růstu trávy. To znamená, že se seče nebo oře v podřádku révy "a jinak s trávou žijete."

 

obdělávání vinice ve vinařství Castello di Tassarolo

 

V roce 2007 se začalo také s výrobou nesířených vín. Filozofií vinařství je, že síra svou agresivní a nahořklou vůní kazí pravé aroma vína. "Jaký má smysl vyrábět BIO víno, když k němu přidáte tak škodlivou chemickou látku?" A tak ve vinařství začali s experimentováním. První roky to byla katastrofa. Bez přídavku konzervantu víno rychle oxidovalo, hnědlo až na barvu černého čaje. Ani chuťově nebylo příjemné. První dva roky se kvůli tomu vyhodily tisíce lahví. Dnes však už vědí, jak na to.

 

Risk se vyplatil. Castello di Tasarollo nyní vyrábí velmi kvalitní bílá i červená vína, která váš organismus nezatíží zbytečnou sírou, nerozbolí vás z nich hlava ani žaludek a ještě si užijete jejich krásnou chuť a vůni.

  

Zaměstnanci vinařství Castello di Tassarolo a Massimiliana Spinola

 

Spinolové - aristokracie, umění a víno

 

Spinolové jsou jednou z nejstarších historických rodin v Evropě. Počátky rodu sahají do roku 900 a významem jsou srovnatelné s Medicejskými ve Florencii. V rodině jsou rejdaři, kardinálové a dóžata Janovské republiky, bankéři a generálové.

 

Hrad Tassarolo stojí v centru středověkých pevností, které kdysi bránily rozsáhlý pozemkový majetek rodu Spinola, v tehdejším státě Spinolino. Po mnoho staletí rodina používala tyto pevnosti k ovládání jediného průchodu mezi Janovskou republikou a zbytkem Evropy.

 

Ekonomická situace rodiny byla založena na výběru daní za průjezd. Vybraly se obrovské sumy peněz a Spinolové je hojně využívali k financování mnoha podniků a expedic. Například Kryštof Kolumbus byl najat v Lisabonu společností Spinola, která později částečně přispěla na náklady na jeho cestu za poznáním Ameriky.

 

Brigida Spinola na obraze od Rubense

Brigida Spinola na obraze od Rubense

Vinařství Castello di Tassarolo

Vinařství se nachází v Piemontu ve vesnici Tassarolo, kterou proslavila především výroba nejoblíbenějšího italského bílého vína Gavi a tamní hrad, který patří rodině Spinolů. Ti jsou považováni za jednu z historicky nejvlivnějších rodin Itálie. Ve své době byli Spinolové pro Piemont stejně důležití jako Medicejové pro Florencii. 

 

Vinařství Castello di Tassarolo nyní vede vnučka zakladatele Massimiliana Spinola, která půlku života věnovala výtvarnému umění, působila v New Yorku a v Londýně a po příchodu do Tassarola v roce 2005 se rozhodla, že dalším jejím uměleckým objektem bude vinařství. Do roka a do dne vinařství přešlo do režimu biodynamického zemědělství. 

 

ruční sběr na vinici vinařství Castello di Tassarolo

 

Castello di Tassarolo vlastní 18 ha vinic, na nichž pěstují odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. V roce 2006 začala společnost provozovat biodynamické zemědělství. Biodynamické zemědělské postupy byly poprvé teoretizovány Rudolfem Steinerem v roce 1924 v reakci na žádost hraběte Keyserlinka a jeho farmářů, kteří si stěžovali na erozi půdy a špatnou kvalitu plodin. 

 

"Země je naším zdrojem potravy. Nemůžeme ji pro budoucí generace ve špatném stavu. Pokud budeme i nadále trávit Zemi, otrávíme sami sebe."

 

Tento typ zemědělství, který je založen na kvalitě půdy a vyváženosti rostliny, v praxi zahrnuje zelené hnojení a rostlinné maceráty. Ve vinařství Castello di Tassarolo nikdy nepoužívají herbicidy, chemikálie nebo systémové produkty, které vstupují do rostlinného cyklu. Nepřípustné jsou také glyfosáty ke kontrole růstu trávy. To znamená, že se seče nebo oře v podřádku révy "a jinak s trávou žijete."

 

obdělávání vinice ve vinařství Castello di Tassarolo

 

V roce 2007 se začalo také s výrobou nesířených vín. Filozofií vinařství je, že síra svou agresivní a nahořklou vůní kazí pravé aroma vína. "Jaký má smysl vyrábět BIO víno, když k němu přidáte tak škodlivou chemickou látku?" A tak ve vinařství začali s experimentováním. První roky to byla katastrofa. Bez přídavku konzervantu víno rychle oxidovalo, hnědlo až na barvu černého čaje. Ani chuťově nebylo příjemné. První dva roky se kvůli tomu vyhodily tisíce lahví. Dnes však už vědí, jak na to.

 

Risk se vyplatil. Castello di Tasarollo nyní vyrábí velmi kvalitní bílá i červená vína, která váš organismus nezatíží zbytečnou sírou, nerozbolí vás z nich hlava ani žaludek a ještě si užijete jejich krásnou chuť a vůni.

  

Zaměstnanci vinařství Castello di Tassarolo a Massimiliana Spinola

 

Spinolové - aristokracie, umění a víno

 

Spinolové jsou jednou z nejstarších historických rodin v Evropě. Počátky rodu sahají do roku 900 a významem jsou srovnatelné s Medicejskými ve Florencii. V rodině jsou rejdaři, kardinálové a dóžata Janovské republiky, bankéři a generálové.

 

Hrad Tassarolo stojí v centru středověkých pevností, které kdysi bránily rozsáhlý pozemkový majetek rodu Spinola, v tehdejším státě Spinolino. Po mnoho staletí rodina používala tyto pevnosti k ovládání jediného průchodu mezi Janovskou republikou a zbytkem Evropy.

 

Ekonomická situace rodiny byla založena na výběru daní za průjezd. Vybraly se obrovské sumy peněz a Spinolové je hojně využívali k financování mnoha podniků a expedic. Například Kryštof Kolumbus byl najat v Lisabonu společností Spinola, která později částečně přispěla na náklady na jeho cestu za poznáním Ameriky.

 

Brigida Spinola na obraze od Rubense

Brigida Spinola na obraze od Rubense

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.