- JEDINÉ NA TRHU
Tuto lahev najdete v této kolekci:
- Barva vína
- Bílé
- Ročník
- 2020
- Typ
- Tiché
- Odrůda
- Gavi
- Přívlastek
- BIO
- Objem
- 0,75 l
- Obsah cukru
- Suché
- Obsah alkoholu
- Středně vysoký - do 14,5 % obj.
- Země původu
- Itálie
- Region
- Piemonte/Piemontsko
- BIO faktor
-
BIO víno
Biodynamické víno
Nesířené víno
Veganské víno - Typ produktu
- Lahve
Šetrný přístup k přírodě, biodynamika a nesířená vína
Od roku 2005, kdy vinařství převzala Massimiliana Spinola, dědička slavného italského rodu, jde Castello di Tassarolo cestou biodynamického vinohradnictví a výroby vína v režimu BIO za použití minimálního (nebo úplně nulového) obsahu síry.
Hrozny na toto nesířené Gavi se pěstují na vybrané vinice v obci Tassarolo, která se nachází v oblasti produkce Gavi DOCG, v Piemontu. Půda je pracho-jílovitá, s dobrým obsahem organické hmoty díky použití zeleného hnojení, biodynamických přípravků a biodynamické haldy. Nadmořská výška je 300 metrů nad mořem.
Víno z odrůdy Cortese di Gavi vás zaujme zelenkavými odlesky doprovázenými intenzivní slámově žlutou, která zvýrazňuje přítomnost vína ve sklenici. Cuťové je víno široké, příjemné, čisté, co chutná jako příprada. Vůně je intenzivní a bezprostřední.
Párování
Skvěle se hodí k rybím pokrmům, bílému masu, rýži, zelenině, sýrům a těstovinám. Podávejte při teplotě 9-10°C.
Certifikace
Certifikováno „Organic and Vegan“ systémem BIOS; „Biodynamic“ od AgriBioDinamica; „Organic“ od USDA.
O vinařství Vastello di Tassarolo
Vinařství Castello di Tassarolo věří, že víno a jeho relativní kvalita se získává na vinici. Biodynamika, které se společnost věnuje, jí umožnila produkovat hrozny v rovnováze s prostředím a především se sebou samým. Jeho pečlivá ruční sklizeň, jeho přeměna za pomoci moderní technologie, která umožňuje použití za studena, a znalosti dané mnohaletými zkušenostmi ve vinařství, vedly k výrobě Gavi bez přídavku oxidu siřičitého v některou z jeho forem. Výsledek je překvapivý, jiný, nový. Konečně víno s výraznými pravdami, které vyzdvihuje jeho zvláštnosti ve všech jeho organoleptických vlastnostech.
Specifické, ovoce je ve víně jemné.