Prague Wine Trophy - Regional Champion
La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Extra dry
La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Extra dry

Víno La Farra | Prosecco Treviso DOC - Millesimato Extra dry, suché, 2019

Barva vína je jiskřivá, slámově žlutá s jemným zlatým okrajem. Aroma je intenzivní, ovocné - jablka, broskve, s tóny akátových květů a na patře je kulaté. Suché.
Toto víno najdete v této kolekci:
Barva vína
Bílé
Ročník
2019
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Prosecco (Gléra)
Přívlastek
DOC
Objem
0,75
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
289 Kč
Zisk korků: 8
Zbývá 41 ks
Množství:

Kód: KPW.419
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Doporučujeme:

Toto Prosecco je vynikající jako aperitiv, perfektně se hodí také k lehkým předkrmům. Podávejte vychlazené na teplotu 8 - 10 °C.

 

Hrozny použité na výrobu pocházejí Prosecca La Farra Treviso DOC - Millesimato Extra Dry, 2019, z vinic společnosti LA FARRA ležících na pláni na úpatí kopců Farra di Soligo. Půdy jsou směsí jílu a vápence. Hrozny byly sklízeny ručně posledních deset dnů v září.

Fermentace vína je pomalá a trvá přibližně 15 dní při kontrolované teplotě 18 ° C; následně je víno stočeno a poté zraje na kalech při nízkých teplotách v termoregulačních nádržích z nerezové oceli asi 3 měsíce. 

Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína, neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku, v případě tohoto Prosecca fermentační období trvá 2 měsíce.

 

Vinařství LA FARRA (Itálie, Veneto)

Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.

 

 

Hodnocení

22.03.2021
Václav H

26.01.2021
Jarmila K

03.01.2021
Tomáš H

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.