Metoda Charmat je postup při výrobě šumivého vína, kdy druhotné kvašení, při kterém se tvoří bublinky, probíhá v nerezových tancích a po upuštění tanku začne víno zrát. Víno je pak lehké, svěží a jemně šumivé. Touto metodou se vyrábí například nejznámější Prosecco. Prosecco se lahvuje čtyřikrát ročně, protože výrobci plní víno do lahví až na základě poptávky. Proto je Prosecco vždy svěžejší než Champagne.
Související produkty
Jiří Uherek - Sekt 5. Element

Villa Bellucci - Prosecco DOC - Extra Dry

Villa Bellucci - Prosecco DOC Rosé - Millesimato - Extra Dry

Prosecco DOC Rosé - Millesimato - Extra Dry

Ponte - Prosecco Frizzante DOC

Mucha Sekt - Prosecco DOC - Extra dry

La Farra - Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Dry

La Farra - Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Brut

La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Brut

La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Extra dry

Související články
-
Jak jsme pro vás míchaly nový letní drink z Prosecca
Publikováno : 06.08.2021 12:20:01
Sdílejte obsah