Metoda Charmat je postup při výrobě šumivého vína, kdy druhotné kvašení, při kterém se tvoří bublinky, probíhá v nerezových tancích a po upuštění tanku začne víno zrát. Víno je pak lehké, svěží a jemně šumivé. Touto metodou se vyrábí například nejznámější Prosecco. Prosecco se lahvuje čtyřikrát ročně, protože výrobci plní víno do lahví až na základě poptávky. Proto je Prosecco vždy svěžejší než Champagne.
Vyberte kategorii
- Jarní vína
- Salon vín ČR
- Nejprodávanější TOP 30
- Nejprodávanější kolekce
- NOVINKY
- Best for chřest
- Dárkové víno
- Bílé víno
-
Červené víno
- Alibernet
- Barbera
- Beaujolais (Gamay)
- Cabernet Cubin
- Cabernet Dorsa
- Cabernet Franc
- Cabernet Moravia
- Cabernet Sauvignon
- Cannonau/Alicante
- Carmenére
- Červené Cuvée
- Dornfelder
- Frankovka
- Frappato
- Gamay Noir
- Grenache Noir/Garnacha
- Chianti/Sangiovese
- Lambrusco červené
- Růžové víno
- Šumivé víno
- Naturální víno
- Fortifikované víno
- Alkohol
-
Vinařství
- Alma Cersius
- Anna´s Way
- Anton Maringer
- Bacio della Luna
- BMVinařství
- Boccantino
- Bodegas Franco-Espanolas
- Bodegas Luzón
- Calabria Family Wines
- Carl Jung
- Carlo Pellegrino
- Carlo Sani
- Casa Giona
- Castello di Tassarolo
- CIN&CIN
- Domaine Ferrandiere
- Domaine Fèvre
- Domaine GILG
- Domäne Wachau
- Dr. Loosen
- Esterházy
- Eugen Müller
- Finca Bacara
- Finca El Origen
- FINK
- Galil Mountain Winery
- Gnarly Head
- Golan Heights Winery
- Gross
- HAUCK
- Hort
- Champagne Lallier
- Iris
- Jiří Uherek
- J.Lebegue
- J. Stávek
- Kendermanns
- Kim Crawford
- Krist
- La Farra
- LYNX
- Maršovice
- Medici Ermete
- Mikrosvín
- Mokruša
- Napier
- Ogier
- Oro Dei Sani
- Pascual Toso
- Piccini
- Pierre Dupond
- Produttori di Manduria
- Přátelé Pavlova
- REITERER
- Réva Rakvice
- Země původu vína
- Oblíbené
- VÝPRODEEEJ
- Vínoviny
Vyberte kategorii
- Jarní vína
- Salon vín ČR
- Nejprodávanější TOP 30
- Nejprodávanější kolekce
- NOVINKY
- Best for chřest
- Dárkové víno
- Bílé víno
-
Červené víno
- Alibernet
- Barbera
- Beaujolais (Gamay)
- Cabernet Cubin
- Cabernet Dorsa
- Cabernet Franc
- Cabernet Moravia
- Cabernet Sauvignon
- Cannonau/Alicante
- Carmenére
- Červené Cuvée
- Dornfelder
- Frankovka
- Frappato
- Gamay Noir
- Grenache Noir/Garnacha
- Chianti/Sangiovese
- Lambrusco červené
- Růžové víno
- Šumivé víno
- Naturální víno
- Fortifikované víno
- Alkohol
-
Vinařství
- Alma Cersius
- Anna´s Way
- Anton Maringer
- Bacio della Luna
- BMVinařství
- Boccantino
- Bodegas Franco-Espanolas
- Bodegas Luzón
- Calabria Family Wines
- Carl Jung
- Carlo Pellegrino
- Carlo Sani
- Casa Giona
- Castello di Tassarolo
- CIN&CIN
- Domaine Ferrandiere
- Domaine Fèvre
- Domaine GILG
- Domäne Wachau
- Dr. Loosen
- Esterházy
- Eugen Müller
- Finca Bacara
- Finca El Origen
- FINK
- Galil Mountain Winery
- Gnarly Head
- Golan Heights Winery
- Gross
- HAUCK
- Hort
- Champagne Lallier
- Iris
- Jiří Uherek
- J.Lebegue
- J. Stávek
- Kendermanns
- Kim Crawford
- Krist
- La Farra
- LYNX
- Maršovice
- Medici Ermete
- Mikrosvín
- Mokruša
- Napier
- Ogier
- Oro Dei Sani
- Pascual Toso
- Piccini
- Pierre Dupond
- Produttori di Manduria
- Přátelé Pavlova
- REITERER
- Réva Rakvice
- Země původu vína
- Oblíbené
- VÝPRODEEEJ
- Vínoviny
Související články
-
Jak jsme pro vás míchaly nový letní drink z Prosecca
Publikováno : 06.08.2021 12:20:01
Sdílejte obsah