

Hrozny odrůd Glera a Pinot Nero pocházejí z rovinatých vinic v provincii Treviso. Půdy jsou směsí jílu a vápence. V případě Rulandského modrého se sklízí ručně na začátku září, v případě odrůdy Glera na konci září.
Hrozny odrůdy Glera se po měkkém lisování podrobují tradiční vinifikaci bílých vín. U hroznů Pinot Nero probíhá vinifikace po odstranění stopek, rozdrcení a následné maceraci na slupkách po dobu 48 hodin při teplotě 10-12 °C; proces kvašení je pomalý, při kontrolované teplotě 18 °C. Následně se vína scedí a skladují odděleně při kontrolované nízké teplotě v nerezových tancích, kde zrají na jemných kalech po dobu přibližně tří měsíců.
Budiž bublinky! V této fázi pokračují v mísení cuvée z odrůd Glera (87 %) a Pinot Nero (13 %). Z nich se pak vyrobí šumivé víno metodou Charmat, která se tradičně používá pro výrobu mladistvých, jemných a ovocných vín. Prise de mousse - pomocí přirozeného kvašení v tlakových nádržích - trvá přibližně 20-25 dní, zatímco víno zůstává na kalech nejméně dva měsíce. Zrání, nejprve v autoklávech a poté v lahvích, trvá další dva měsíce.
Alkohol - 11,5 % (obj.)
Cukr - 10,0 g/l
Kyselina - 5,5 g/l
Toto růžové Prosecco je vhodné jako aperitiv nebo k typickým italským těstovinám či rýži a hlavním chodům z ryb, čerstvých sýrů nebo uzenin.
Pijte ho vychlazené na 8° C ve skleniciích na bílé víno do dvou let po sklizni, abyste si plně vychutnali jeho svěžest.
Nejlepší
Suché jako rosé :-)
Produkt obsahuje siřičitany.