Víno zrálo 18 měsíců ve francouzských dubových sudech - 34 % v prvně použitých, 66 % v podruhé a potřetí naplněných sudech.
DOPORUČUJEME
Víno doporučujeme dekantovat minimálně 30 minut před ochutnáním. Servírujte s pokrmy ze zvěřiny - s toskánským ragú z divočáka, srnčími medailonky, ale bude dobré i s jehněčím nebo s vepřovým. ARCHIVACE
Archivační potenciál tohoto vína je až 10 let.O vinařství Ventisquero
Vinařství bylo založeno v roce 1998 a pod vedením hlavního vinaře Felipeho Tosso uvedlo první vína z údolí Maipo na trh v roce 2000. Později získali vinice v oblasti Casablanca a Apalta Valley (v oblasti Colchagua) a dnes podnik vlastní vinice ve všech prestižních chilských vinařských oblastech: Maipo Valley, Casablanca Valley, Colchagua, Leyda a Huasco. Hlavními výzvami, se kterými se v rámci pěstování vína potýkají, jsou přesně zacílené zavlažování a experimentování s podnožemi odolnými vůči suchu a soli. Výsledky jejich snažení se vyplácejí především v oblasti Huasco, které se nachází téměř v poušti Atacamá, kde panují extrémní podmínky. Region původu:
Maipo Valley