Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

5 nejčastějších chyb při přípravě koktejlů

By : Lenka Kategorie : AKTUALITY , Styly vín

Možná už jste někdy doma zkoušeli míchat drinky a koktejly a zase jste s tím rychle přestali, protože vám prostě nechutnali, jako když si je dáte v baru. Není důvod vzdávat se této kratochvíle. Zřejmě jste udělali nějakou chybu (a taky možná všechny :-)) Pokud tyto nejčastější chyby odstraníte, budete míchat drinky a koktejly jako profesionální barman.

5 nejčastějších chyb při míchání drinků a koktejlů

1. Nekvalitní led

Pytel ledu ze supermarketu nebo z pumpy je levný a je to pohodlné, ale led bývá často popraskaný, v nápojích menší kostky rychle tají a ředí váš koktejl zbytečně vodou. Vyrobte si led sami. Nejlepší jsou silikonové formy na led. Dobře poslouží i plastové krabičky na potraviny. Formu/krabičku naplňte převařenou, ještě teplou vodou – to odstraní z ledu vzduchové bubliny. Led z krabičky, až ho budete potřebovat, vyklopte a nasekejte na kostky.

2. Málo ledu

Led je jedna z nejdůležitějších složek koktejlu. Většina lidí dává do sklenice dvě tři kostky, které se okamžitě rozpustí a drink vám nebude chutnat. Dávejte do sklenice tolik ledu, kolik se do ní vejde. S větším množstvím ledu zůstane nápoj déle studený, protože se led bude pomaleji rozpouštět.

3. Nekvalitní suroviny

Investice do kvalitních surovin se vám rozhodně vyplatí a vrátí se vám v chuti koktejlu. Kromě alkoholu si pořiďte i kvalitní sirupy, likéry a čerstvé ovoce. Šťávu z čerstvě vymačkaného citrusu nebo limety ničím nenahradíte.

Čím lepší Prosecco, tím lepší drink

4. Nalévaní od oka

Viděli jste někdy barmana nalévat suroviny do koktejlu od oka? Pravděpodobně ne. Používejte jigger, tedy barmanskou odměrku. Poměry jednotlivých surovin jsou důležité pro výslednou chuť drinku.

5. Nevychlazená sklenice

Kuchaři nahřívají talíře, barmani chladí sklenice. Čím je koktejl studenější, tím je chutnější. Sklenici můžete vychladit dvěma způsoby. Nasypat do ní led a chvíli ho v ní nechat. Před mícháním nápoje dáme do sklenice led nový. Sklenici můžete také dát na 20–30 minut nachladit do mrazáku.

 

Tak a teď už znáte tajemství skvělého koktejlu nebo drinku. Můžete tedy přikročit k praktické části a umíchat si nějaký drink. Inspiraci a recepty na více či méně známé drinky a koktejly najdete v našem článku Zapomeňte na Aperol Spritz.

Zapomeňte na Aperol Spritz

O autorce

Lenka z Víno-klubu

"V lednu 2021 se mi splnil sen. Opustila jsem dráhu tiskové mluvčí a začala pracovat ve Víno-klubu. A moc mne to baví. Baví mne pro Vás ochutnávat vína a pak o nich psát. Baví mne si s Vámi o vínech povidat u nás na baru v Benediktské."

Přehled článků autorky

Lenka z Víno-klubu 

Líbil se Vám tento článek? 

Zapište se k odběru našich newsletterů 

a žádná NOVÍNKA ze světa vína Vám neunikne!

(Získáte za to 10% slevu;-))

Související produkty

Související články

Sdílejte obsah

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.