- -71 Kč
- Vyprodáno
- PALETA BAREV
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Horka vystřídala chladnější rána s mlžným oparem a dny se zkracují. Osvěžujícím broskvičkovým a melounovým tónům léta definitivně odzvonilo. Nejvyšší čas přivítat ve svých sklenkách tóny podzimu: povidla, skořici, jeřabiny, vanilku, kouř a čokoládu.
Máme pro vás neodolatelnou nabídku! 6 kolekcí pečlivě vybraných PODZIMNÍCH VÍN, tedy 36 vín, která byste měli na podzim ochutnat, se slevou až 405 Kč!
K podzimu sedí rafinovanější vína. Bílá jsou tmavší, plnější, hutnější až malinko mazlavá. Červená jsou naopak světlejší, kořenitější s teplými sametovými tříslovinami. Budete jim muset dát ve skleničce chvíli čas (minimálně půl hodinky), ale to čekání se vám určitě vyplatí. Hned s prvním douškem možná zatoužíte po dýni pečené s čerstvým rozmarýnem, ragú z divočáka nebo po vařených bílých fazolích se šalvějí. Menu jako by vyskočilo ze slavné knihy Frances Mayesové Pod toskánským sluncem.
Vybrali jsme vám tam nejlepší podzimní vína, opravdové lahůdky, která vás zahřejí i pomazlí a rozdělili je nově do šesti PODZIMNÍCH kolekcí – bílá, červená, růžová, mix bílých a červených vín najdete v kolekcích PODZIMNÍ hýčkání, BAREVNÝ PODZIM a SLADKÝ PODZIM.
Podzim to jsou barvy, hodně barev. A povidla, skořice, višňová marmeláda, jeřabiny, rybíz, červená jablíčka a čokoláda. A přesně taková jsou vína z kolekce BAREVNÝ PODZIM.
Voní jako poctivý jablečný štrúdl i se skořicí a chutná jako dužiny zbavená třešňová pecka. Na rozdíl od převážné většiny německých vín obsahuje toto víno jen 5,7 g kyselin, a proto si ji budou moci vychutnat i ti, kteří se jinak kvůli citlivému žaludku uchylují jen k jihofrancouzským vínům s nižší kyselinkou. Díky nižší kyselince působí víno sladčeji, ale ve skutečnosti je to druhé nejsušší víno z vinařství sester Grossových hned po archivní Rulandě bílé 2015, která má jen 1 g cukru na litr.
Toto víno z vinařství Jiřího Uherka prošlo 72 hodinovou macerací! Extravagantní technologie tohoto vína má základ v třídenní maceraci Rulandského šedého a modrého. Díky ní v barvě zaujme narůžovělý odstín. Ve vůni se pro své jahodové tóny blíží rosé, ale svou plností a krémovou dochutí působí velmi elegantně a nevšedně zároveň. V rámci párování s pokrmy je Pinot Ryšák vysoce univerzální a samostatně je radostí se k němu vracen každým dnem.
TIP: Jestli ještě toto vinařství z Dolních Bojanovic neznáte, tak to můžete napravit s kolekcí BEST OF... UHEREK →
Rybíz, koření, mandle, citrusy, ovocné... to je růžové cuvée s noblesním charakterem. Toto suché víno splyne s celým spektrem asijských chutí! Toto rosé vyhrává naši interní soutěž o nejchutnější růžovku roku a jsme rádi, že ji pro nás ještě Wienwurmovi nalahvovali. Küsse nach Österreich!
Toto víno asi není třeba moc představovat. Pinot rosé od Jirky Horta je cuvée Pinotu Noir a Pinotu Menieur, má velmi světlou barvu, vyšší kyselinku, ve vůni i v chuti jsou jemné hořkomandlové tóny, jahody, maliny, červená jablka. Na jarní ochuvtnávce všem moc chutnal, a to ještě nebyl ve své plné slíle, ve které je právě teď.
Cuvée bordeauxských odrůd Cabernetu Sauvignon, Merlotu, Cabernetu Franc, Petit Verdotu s malou příměsí Malbecu! To vše najdete ve víně Hermon Red z izraelského vinařství Golan Heights Winery. Opulentní černorybízová chuť (typická pro Bordeaux) přechází v tóny višní a čokolády (Cabernet Franc a Malbec). Na patře je víno opojně plné. K tomuto vínu si připravte třeba pastu bolognese nebo musaku a ocitnete se na chvilku u Středozemního moře. Chybu neuděláte ani s pečeným jehněčím.
Toto Svatovavřinecké z vinařství Réva Rakvice voní po švestkových povidlech a vyzrálého lesního ovoce. Chuť je doprovázena jemným kořením, čokoládou a perníkem. Víno je ideální k huse nebo kachně se zelím, také k vepřovému masu.
Velice povedený výběr. Je těžké odolat. Objednám znovu.