- -315 Kč
- Nechte se rozmazlit
Horka vystřídala chladnější rána s mlžným oparem a dny se zkracují. Osvěžujícím broskvičkovým a melounovým tónům léta definitivně odzvonilo. Nejvyšší čas přivítat ve svých sklenkách tóny podzimu: povidla, skořici, jeřabiny, vanilku, kouř a čokoládu.
Máme pro vás neodolatelnou nabídku! 4 kolekcí pečlivě vybraných PODZIMNÍCH VÍN, tedy 24 vín, která byste měli na podzim ochutnat!
K podzimu sedí rafinovanější vína. Bílá jsou tmavší, plnější, hutnější až malinko mazlavá. Červená jsou naopak světlejší, kořenitější s teplými sametovými tříslovinami. Budete jim muset dát ve skleničce chvíli čas (minimálně půl hodinky), ale to čekání se vám určitě vyplatí. Hned s prvním douškem možná zatoužíte po dýni pečené s čerstvým rozmarýnem, ragú z divočáka nebo po vařených bílých fazolích se šalvějí. Menu jako by vyskočilo ze slavné knihy Frances Mayesové Pod toskánským sluncem.
Vybrali jsme vám tam nejlepší podzimní vína, opravdové lahůdky, která vás zahřejí i pomazlí a rozdělili je nově do šesti PODZIMNÍCH kolekcí – bílá, červená, růžová, mix bílých a červených vín najdete v kolekci PODZIMNÍ hýčkání.
Kolekce PODZIMNÍ hýčkání je skvostná. Bude vás rozmazlovat. Hodně rozmazlovat. Skotská, černé třešně, rozmarýn, sušené houby – to jsou přesně chutě, které zde najdete.
Jemně aromatický suchý Ryzlink z vinařství Dr. Loosen vyrobený z velmi zralých hroznů pěstovaných na 30 letých keřích rostoucích na nejstrmějších svazích nad řekou Saar. Nejjemnější vrstvy břidlice pomáhají vytvořit svůdný aromatický koktejl mirabelky a květu černého bezu. Víno získolo 91 b. od Roberta Parkera. Je to ideální víno k pečenému kuřeti s kořenovou zeleninou.
Gipsy Wines nás už po letech žádnou svou etiketou nemůžou překvapit. Jejich Le Pendu - Oběšenec - cuvée Chardonnay a Viognieru s tarotovou kartou viselce na lahvi, odkazuje na dostatek času, který mělo víno k dispozici ke svému zrání. Viselec totiž prý v tarotu představuje meditaci a dlouhou cestu k sebeproměně a to do detailu ladí s filozofií Gipsy Wines: pomalu, velkoryse, přírodní cestou, nic neubírat, nic nepřidávat, čekat, až víno vydá to nejlepší, co v sobě má. Toto víno si říká o mírné a krémové sýry, včetně Brie, těstoviny se sýrovými, máslovými nebo hnědými máslovými omáčkami. Skvělá bude i bílá ryba nebo kuřecí maso se smetanovou omáčkou.
1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay je víno z Kalifornie, které zrálo v malých sudech po skotské! A to znamená, že ve vůni ucítíte sladké tóny kávy a pečeného jablečného koláče, v chuti se projeví toastovými tóny skotské. Vychutnejte si toto plné, novosvětské Chardonnay s jemně sladkými, kouřovými pokrmy jako je pikantní vepřové pečené s jablky nebo grilovaný či uzený divoký losos.
Více informací o pěstování vín v Kalifornii, co způsobila jedna slepá degustace v Paříži atd. se dočtete ve Vínovinách →
Toto víno pochází z hroznů Barbery - odrůdy, která v Piemontu vždy hrála vedoucí roli. Vinifikace probíhala pouze v nerezových tancích, vyniknou tak typické odrůdové vlastnosti Barbery. Kvašení probíhalo na původních italských kvasinkách. Pro zachování odrůdové autenticity nejsou do vína přidávány žádné siřičitany. Víno voní po lesním ovoci a třešních. V chuti je víno jemné, kulaté a vyvážené s tóny višní a ostružin. K vínu Barbera se hodí syté tmavé maso, houby, bylinky, bylinné sýry, jako je modrý sýr, potraviny s vyšším obsahem tříslovin, jako je kořenová zelenina a dušená zelenina. Jde o to, aby víno svou jasnou kyselinkou doplnilo bohatý tučný pokrm nebo pokrm s vysokým obsahem tříslovin.
Frankovka z rakouského vinařství Esterházy je víno tmavě rubínové barvy. Na patře uítíte tóny višňového kompotu, brusinek, jalovce a bílého pepře, podložené jemnými praženými tóny. Elegantní kyselinka, třísloviny a křídová mineralita dodávají vínu bohatou strukturu. Víno je propletené s pěknou křídovou mineralitkou díky svému terroiru - réva roste na tzv. Litavském vápenci (Leithakalk), mořském sedimentu, který je složen především z fosilií korýšů dávných oceánů. Tento druh vápence má takovou čistotu, že jej lze využít na výrobu křídy! Velmi tvrdé podloží nutí révu zapustit kořeny hluboko do země a soustředit svou energii do malého počtu hroznů, čímž se zvyšuje jejich kvalita. Nebojte se ho otevřít ke klasické české svíčkové s brusinkovým terčíkem.
Pokud se chcete dozvědět o aristokratickém vinařství Esterházy víc, nakoukněte do našich Vínovin →
Gigondas – Dentellis z francouzského vinařství Ogier je sameťáček s teplými tříslovinami. Tóny tmavých vyzrálých švestek a černých bobulí jsou ve vůni dobře sladěny s tóny fialek a sušených hub. Bude mu to moc slušet s jehněčím kolínkem na víně a dýňovým pyré nebo s pečenou jehněčí kýtou na hruškách.
Skvělý výběr, naprosto luxusní červená vína.
Produkt obsahuje siřičitany.