Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

Co se pije na horách après ski?

Chystáte se na hory a nevíte, co takhle pít après ski? Máme pro vás pár receptů na zimní koktejly, tedy drinky, které vás v zimě rozehřejí tak, že budete zářit jako Měsíc za úplňku. Naše recepty na zimní drinky se vám budou hodit i na víkend na chalupě, který hodláte strávit za pecí s knihou.

Numero uno mezi zimními drinky je Aperol Spritz. Ano, tento šestý nejprodávanější koktejl na světě vám udělá radost nejen v létě v Itálii u moře, ale i v zimě na horách. A to nejen v těch italských. A za to mohou bublinky z Prosecca.

Pokud se vám nechce míchat Aperol Spritz podle našeho receptu, otevřete si bublinky! Prosecco, sekt, Cava, Crémant nebo šampaňské vás osvěží, povznese na duši, a hlavně vám v zimě venku nezteplá. Například takové červené víno se k pití v zimě pod širým nebem vůbec nehodí, protože začne chladnout a vy si nevychutnáte všechny jeho skvělé tóny.

Aperol Spritz

Na originální koktejl Aperol Spritz budete potřebovat: 3 díly suchého Prosecca (120 ml), 2 díly Aperolu (80 ml), 1 díl sody (40 ml) a plátek pomeranče na ozdobu.

Drink si namíchejte do velké sklenice na víno zaplněné do 2/3 kostkami ledu. Začněte nalitím Aperolu, přidejte Prosecco – a sodovku doplňte až nakonec. Na ozdobu se tradičně používá plátek pomeranče, můžete zkusit i snítku tymiánu nebo rozmarýnu.

Recept na benátskou verzi Aperol Spritzu najdete tady →

Aperol Spritz

Zima by nebyla úplná bez hrnku svařeného vína. Pokud však chcete šálek svařeného vína proměnit v lepší koktejl pro zimní setkání s kamarády, vyzkoušejte náš koktejl ze svařeného vína, který si můžete připravit předem.

Koktejl ze svařeného vína

Tento ideální nápoj na večírek, protože se dá připravit s dostatečným předstihem a při příchodu hostů vyndat z lednice. Zimomřivým ho podávejte ohřátý.

Na koktejl ze svařeného vína budete potřebovat: 100 g světlého cukru muscovado, 1 badyán, 1 svitek skořice, 4 hřebíčky, 150 ml vody, 1 citron, 2 klementinky, 150 ml Cointreau, 750 ml červeného vína (Beaujolais, Pinot Noir), kůra z pomeranče a badyán k podávání.

Do pánve dejte světlého cukru muscovado, badyán, svitek skořice, hřebíčky a vodu. Pomalu přiveďte k varu a míchejte, aby se cukr rozpustil.

Vařte 2 minuty, pak přelijte do velkého džbánu a nechte vychladnout. Do džbánu přidejte citron a klementinky, obojí nakrájené na tenké plátky, přilijte Cointreau a lahev červeného vína. Dobře promíchejte, přikryjte a nechte vychladit alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.

Podávejte vychlazené nebo i s ledem, s pomerančovou kůrou a badyánem. Pokud chcete podávat koktejl teplý, stačí ho ohřát a podávat v žáruvzdorných sklenicích.

Recept na nejlepší svařáka

 

Apple Cider Sangria

Sangria je nápoj mnoha možností, který je ve Španělsku a Portugalsku oblíbeným osvěžením v letních vedrech. Tradičně obsahuje červené víno – obvykle Tempranillo z oblasti Rioja – vychlazené s nakrájeným ovocem a pomerančovým džusem s trochou sody. Ale to není vše, co Sangria umí nebo čím může být.

A tak si na oslavu zimy umíchejte Sangrii ze cideru. Je předurčena k experimentování. Množství cideru můžete zvýšit nebo snížit a použít libovolné suché bílé víno. Nebojte se experimentovat i s jiným ovocem, například s nakrájenou hruškou nebo čerstvými brusinkami.

Na jablečnou Sangrii si připravte: 1 šálek Cideru, 750 ml suchého bílého vína, ¼ šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (přibližně z jednoho pomeranče), ¼ šálku brandy – nejlépe Calvados, perlivé vody na doplnění, 1 jablko nakrájené na kostičky, ¼ šálku semínek granátového jablka.

Ovoce vložte do džbánu o objemu alespoň šest litrů. Přidejte Cider, víno, pomerančovou šťávu a brandy a dejte do lednice vychladit. Před podáváním dobře promíchejte a přilijte perlivou vodu. Případně můžete vychlazenou směs nalít do sklenic a každou doplnit perlivou vodou.

Apple Cider Sangria

Bombardino

Bombardino pochází z italského Livigna a poprvé ho restauratér zvaný Il Genovesese umíchal v roce 1974 ze dvou studených alkoholických drinků. Host, který pil Bombardino ve světové premiéře, vykřikl nadšením: „É una bomba!"  (Je to bomba!) a vznikl název Bombardino. A od té doby se nejen na dolomitských vršcích nezahřívají lyžaři jen sluncem a sportem, protože „Bombarďák" je vystřelí z lyžáků.

Až si budete chtít připomenout svou báječnou zimní dovolenou, tak si připravte: 100 ml vaječného koňaku, 40 ml mléka, 40 ml whisky a šlehačku na ozdobení.

Recept je velmi jednoduchý. Vaječný koňak s whisky zahřejete s mlékem. Přitom nesmíte překročit teplotní hranici 80 °C, tekutina nesmí vřít. Poté nalévejte do hrníčků, zdobte šlehačkou a křičte: „Je to bomba!“

bombardino

Recepty na další zimní drinky najdete tady →

O autorce

Lenka z Víno-klubu

"V lednu 2021 se mi splnil sen. Opustila jsem dráhu tiskové mluvčí a začala pracovat ve Víno-klubu. A moc mne to baví. Baví mne pro Vás ochutnávat vína a pak o nich psát. Baví mne se s Vámi potkávat a povídat si o vínech na našich degustacích."

Přehled článků autorky

Lenka z Víno-klubu 

Líbil se Vám tento článek? 

Zapište se k odběru našich newsletterů 

a žádná NOVÍNKA ze světa vína Vám neunikne!

(Získáte za to 10% slevu;-))

Související produkty

Související články

Sdílejte obsah

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.