Facebook Pixel

Bio víno

S rostoucími požadavky na kvalitu a zdravotní aspekty konzumace vína jako potraviny získávají BIO, organická, biodynamická či naturální vína respekt a reputaci. Zákaznící čím dál tím častěji bio vína poptávají, proto vinaři po celém světě se čím dál tím víc zajímají o metody výroby vín v režimu BIO.)

 

Ve vůni či chuti dobré BIO víno neodlišíte od ostatních, Vaše tělo vám za přísun kvalitní potraviny z kontrolovaného BIO zemědělství, v dlouhodobém horizontu poděkuje.

 

rozkvetlá bio vinice

 

Co je to BIO víno

 

Aby mohl být nápoj klasifikován jako „BIO víno“ (angl. organic wine, šp. orgánico, fr. vin organique nebo vin biologique), musí hrozny pocházet z vinice, která je obhospodařována podle principu ekologického vinohradnictví, to znamená, že využívá v přírodě se přirozeně vyskytující látky namísto průmyslově vyráběných chemikálií používaných v konvenčním vinařství. Základní filozofií tohoto přístupu je spíše předcházet nemocím, plísním a dalším komplikacím pro pěstování zdravé révy, než potom léčit napadenou révu. Prostředky k dosažení cíle, tj. zdravých keřů révy jsou: zachování či podpora biodiverzity včetně (a hlavně) zemědělské půdy.

 

Nesířená vína - vína bez siřičitanů

 

Dalším směrem, které se moderní vinařství ubírají, je minimalizace použití oxidu siřičitého (SO2). SO2 je stále používán jako nejdůležitější konzervant a stabilizační prvek vín. Všechna BIO vína nemusí být nesířená a naopak. Průnik obou vlastností, tj. BIO a nesířené víno, je ovšem zákazníky čím dál víc vyhledávané. Organismus není zatěžován zbytečnou sírou a spotřebitelé mají jistotu, že víno vzniklo jako kvalitní potravina v kontrolovaném zemědělství.

 

 

Biodynamické víno

 

Biodynamické vinařství vychází z teorií rakouského filozofa Rudolfa Steinera. Biodynamika se zakládá na holistickém přístupu k přírodě i životu obecně, kromě dosažení ekologické soběstačnosti  zahrnuje i etické úvahy. Vinice je v rámci biodynamického vinařství vnímána jako živý organismus.

 

Udržitelné vinohradnictví

 

BIO i biodynamické vinařství patří pod koncept „udržitelného vinohradnictví“, ten si klade za cíl ochranu životního prostředí i v podmínkách zachování rentability zemědělské produkce. To znamená, že vinice poskytuje vinaři úrodu a on se jí za to neodvděčí chemickým postřikem, nýbrž se snaží k přírodě šetrnými způsoby, aby žádný takový drastický prostředek nebyl třeba.

 

O BIO vínech se víc dozvíte v našem článku ve Vínovinách: BIO VÍNA - kvalitní, poctivý přístup k vinicím a výrobě vína

Nalezeno 18 produktů.

Zobrazeno 1-12 položek z 18

Aktivní filtry

Bio víno

S rostoucími požadavky na kvalitu a zdravotní aspekty konzumace vína jako potraviny získávají BIO, organická, biodynamická či naturální vína respekt a reputaci. Zákaznící čím dál tím častěji bio vína poptávají, proto vinaři po celém světě se čím dál tím víc zajímají o metody výroby vín v režimu BIO.)

 

Ve vůni či chuti dobré BIO víno neodlišíte od ostatních, Vaše tělo vám za přísun kvalitní potraviny z kontrolovaného BIO zemědělství, v dlouhodobém horizontu poděkuje.

 

rozkvetlá bio vinice

 

Co je to BIO víno

 

Aby mohl být nápoj klasifikován jako „BIO víno“ (angl. organic wine, šp. orgánico, fr. vin organique nebo vin biologique), musí hrozny pocházet z vinice, která je obhospodařována podle principu ekologického vinohradnictví, to znamená, že využívá v přírodě se přirozeně vyskytující látky namísto průmyslově vyráběných chemikálií používaných v konvenčním vinařství. Základní filozofií tohoto přístupu je spíše předcházet nemocím, plísním a dalším komplikacím pro pěstování zdravé révy, než potom léčit napadenou révu. Prostředky k dosažení cíle, tj. zdravých keřů révy jsou: zachování či podpora biodiverzity včetně (a hlavně) zemědělské půdy.

 

Nesířená vína - vína bez siřičitanů

 

Dalším směrem, které se moderní vinařství ubírají, je minimalizace použití oxidu siřičitého (SO2). SO2 je stále používán jako nejdůležitější konzervant a stabilizační prvek vín. Všechna BIO vína nemusí být nesířená a naopak. Průnik obou vlastností, tj. BIO a nesířené víno, je ovšem zákazníky čím dál víc vyhledávané. Organismus není zatěžován zbytečnou sírou a spotřebitelé mají jistotu, že víno vzniklo jako kvalitní potravina v kontrolovaném zemědělství.

 

 

Biodynamické víno

 

Biodynamické vinařství vychází z teorií rakouského filozofa Rudolfa Steinera. Biodynamika se zakládá na holistickém přístupu k přírodě i životu obecně, kromě dosažení ekologické soběstačnosti  zahrnuje i etické úvahy. Vinice je v rámci biodynamického vinařství vnímána jako živý organismus.

 

Udržitelné vinohradnictví

 

BIO i biodynamické vinařství patří pod koncept „udržitelného vinohradnictví“, ten si klade za cíl ochranu životního prostředí i v podmínkách zachování rentability zemědělské produkce. To znamená, že vinice poskytuje vinaři úrodu a on se jí za to neodvděčí chemickým postřikem, nýbrž se snaží k přírodě šetrnými způsoby, aby žádný takový drastický prostředek nebyl třeba.

 

O BIO vínech se víc dozvíte v našem článku ve Vínovinách: BIO VÍNA - kvalitní, poctivý přístup k vinicím a výrobě vína

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.