- -355 Kč
- Vyprodáno
Vína v kolekci
- Castellani | Tenute di Burchino - Chianti Superiore DOCG, 2020
- Casa Giona | Valpolicella Ripasso - Superiore, 2018
- Finca El Origen | Malbec Estate - Mendoza, 2022
- Maison Ginestet | Ginestet - Bordeaux Rouge, 2020
- Bodegas Franco-Espanolas | Royal - Crianza - Rioja DOCA, 2018
- Beaujolais Nouveau | Seconde Nature (bez přídané síry) - Beaujolais Villages Nouveau, 2022
Black Friday alias Černý pátek
Černým pátkem začíná v USA nákupní šílenství. My Češi jsme víc na pohodu a dárky dost často kupujeme na poslední chvíli. Ale co to jednou zkusit jinak?
Tuto kolekci můžete využít jako základ pro první dárky, nebo s ní přivítat advent, který začíná už v neděli 27. listopadu, anebo vzít vína ke kamarádce, u které budete vít adventní věnce či pořádat pekařskou párty. Fantazii se meze nekladou. Jen tedy svařák bychom z nich nedělali. Těhle vín by na něj bylo škoda.
Ginestet | Bordeaux Rouge, 2018
Ochutnejte naše základní, elegantní, zaoblené Ginestet - Bordeaux Rouge s výraznými tóny tmavých bobulí. Vykouzlete si k němu doma jehněčí na česneku a rozmarýnu s gratinovanými bramborami.
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Bordeaux (o terroiru, odrůdách, apelacích i klasifikacích) jsme pro vás nastudovali a sepsali do článku na Vínovinách →
Casa Giona | Valpolicella Ripasso - Superiore, 2018
Krásné, ovocné, spíše lehčí, harmonické víno, ke každodennímu popíjení. Víno bylo vyrobeno tradiční metodou "ripasso". Jedná se o opakované zpracování již jednou prokvašených sušených hroznů po výrobě vína Amarone. Jak takové víno vzniká, se dočtete v našich Vínovinách →
Jednodušší vína se dobře snoubí s pečeným kuřetem. Jemnější styly Ripasso a Amarone si zaslouží dušená masa, steaky, houby a vyzrálé sýry.
Bodegas Franco-Espanolas | Royal - Crianza - Rioja DOCA, 2018
Rioja je snad nejznámější víno ze Španělska. Vybrali jsme vám špičkové cuvée, které ocenil Wine Enthusiast 92 body! A má stříbrnou medaili Mundus Vini.
Cuvée španělských odrůd Tempranillo a Garnacha z oblasti Rioja zrálo 14 měsíců v sudech a 6 měsíců v lahvi, nese tedy přívlastek Crianza. Tahle Rioja bude skvělá se smaženými tapas, s grilovaným masem nebo ovčími sýry.
Castellani | Tenute di Burchino - Chianti Superiore DOCG, 2016
Ve vínech z oblasti Chianti Classico musí být odrůda Sangiovese zastoupena min. z 80 %. Sangiovese má totiž v oblasti Chianti ty nejlepší podmínky k růstu (teplé počasí, ideální nadmořská výška – 250 – 550 metrů nad mořem, kyprá vápenatá půda nebo zvětralý pískovec). Mladé víno Chianti mívá květinový, lehce kořenitý buket, ve starším víně pak ucítíte tóny kůže a tabáku, skořice a jemnou kyselinku. Chianti si otevřete k italským těstovinám, pernaté zvěři, k jehněčímu a hovězímu s lehkými omáčkami.
Všechno, co jste chtěli vědět o Chianti, a báli jste se zeptat (třeba, jestli je to odrůda nebo oblast), najdete v našich Vínovinách →
Finca El Origen | Malbec Estate - Mendoza, 2021
Skvělý argentinský Malbec, takže mu nejvíc bude slušet pořádný steak. Toto víno je z našeho oblíbeného butikového vinařství Finca El Origen, které svá vína pěstuje opravdu vysokohorsky - 1 000 - 1 200 m nad mořem, to je taková běžná poloha v Mendoze :-) Ve vůni cítíme zralý černý rybíz a jemné tóny fialek, chuť pak ovládnou ovocné tóny a jemné třísloviny.
5 důvodů, proč pít Malbec. A jaká jídla párovat k Malbecu? si přečtěte v našich Vínovinách →
Beaujolais Nouveau 2022 | Seconde Nature - Beaujolais Villages Nouveau, 2022
Toto víno je u nás i ve Francii nejúspěšnějším mladým vínem z Beaujolais posledních let. Vloni i předloni získalo nejvyšší ocenění na celobožolové soutěži – Velkou zlatou medaili. (P.S. Byli to právě vinaři z Beaujolais, kteří trend nesířených vín nastolili.) SECONDE NATURE je doslova i do písmene živé, hodně ovocné, hladké a delikátní víno. Doporučujeme pít víno mírně vychlazené. Vhodně se snoubí s teplým červeným masem (třeba s do červena upečeným roastbeefem s roketou a horčicovým dresinkem).
Jaké je Beaujolais Nouveau 2022? Dočtete se v našich Vínovinách →