

Červené, suché víno ze severu Itálie, z oblasti Valpolicelli v regionu Veneto. Víno je směsí odrůd Corvina, Rondinella a Corvinone, typických pro vína z této apelace.
Víno bylo vyrobeno tradiční metodou "ripasso". Jedná se o opakované zpracování již jednou prokvašených sušených hroznů po výrobě vína Amarone. Částečně vysušené hrozny mají po prvotním kvašení stále ještě dostatek cukru a dalších důležitých látek, před druhotným kvašením jsou proto zality vínem Valpolicella Classico. Nakonec je víno školeno v bariku. Výsledné víno je víno pěkně zakulacené, s lepší strukturou a nižší kyselinkou než původní Valpolicella.
Ve vůni najdeme zralé třešně, borůvky, švestky, rozinky a tóny džemu. Na patře mimořádná harmonie mezi kyselinkou a jemnými tříslovinami a extraktivní, šťavnatá struktura plná chutí sušeného ovoce, švestek a třešní. Dlouhý a příjemný závěr celý zážitek uzavírá a nenechá na něj rychle zapomenout.
Vynikající víno k červeným masům, hovězímu či jehněčímu masu i ke grilovaným pokrmům. Je to také vynikající volba pro elegantní dárek pro lidi, kteří preferují složitější, ale jemné chutě.
Miluju tuhle odrůdu, Ripasso mě zatím nikdy nezklamalo a i tohle je výborné
Velice chutné s výraznou třešní.
Velká radost, přesně co mám rád. Plné tělo, voňavé (ale ne navoněné), radost pít. Pozor, rychle leze do hlavy (14%).
Produkt obsahuje siřičitany.