

Červené, suché víno ze severu Itálie, z oblasti Valpolicelli v regionu Veneto. Víno je směsí odrůd Corvina, Rondinella a Corvinone, typických pro vína z této apelace.
Víno bylo vyrobeno tradiční metodou "ripasso". Jedná se o opakované zpracování již jednou prokvašených sušených hroznů po výrobě vína Amarone. Částečně vysušené hrozny mají po prvotním kvašení stále ještě dostatek cukru a dalších důležitých látek, před druhotným kvašením jsou proto zality vínem Valpolicella Classico. Nakonec je víno školeno v bariku. Výsledné víno je víno pěkně zakulacené, s lepší strukturou a nižší kyselinkou než původní Valpolicella.
Ve vůni najdeme zralé třešně, borůvky, švestky, rozinky a tóny džemu. Na patře mimořádná harmonie mezi kyselinkou a jemnými tříslovinami a extraktivní, šťavnatá struktura plná chutí sušeného ovoce, švestek a třešní. Dlouhý a příjemný závěr celý zážitek uzavírá a nenechá na něj rychle zapomenout.
Vynikající víno k červeným masům, hovězímu či jehněčímu masu i ke grilovaným pokrmům. Je to také vynikající volba pro elegantní dárek pro lidi, kteří preferují složitější, ale jemné chutě.
Skvělé víno, mimořádně příjemná chuť
Miluju tuhle odrůdu, Ripasso mě zatím nikdy nezklamalo a i tohle je výborné
Velice chutné s výraznou třešní.
Velká radost, přesně co mám rád. Plné tělo, voňavé (ale ne navoněné), radost pít. Pozor, rychle leze do hlavy (14%).
Produkt obsahuje siřičitany.