- -1 135 Kč

Tuto kolekci prostě musíte zkusit! My si totiž myslíme, že bublinky stoprocentně rozzáří i jinak pochmurný večer (testováno na vlastních večerech).
Všechna vína, která najdete v této kolekci, se vyrábí tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, kterou proslavilo Champagne. V kolekci najdete kromě Champagne ještě španělskou Cavu, alsaský Crémant a sekt z Německa, který zrál na crémantových kvasinkách, růžový raritní sekt z Rieslingu z německé oblasti Rheingau a italskou Franciacortu.
V kolekci rozhodně nemůže chybět král bublinek Champagne, a to ze šampaňského domu Georges Lacombe.
Oblast Champagne stála u zrodu neslavnějšího šumivého vína na světě. Dokonce tak slavného, že lidé často šampaňským nazývají jakékoliv šumivé víno. Hrdou značku Champagne smí nést pouze šumivá vína z této francouzské oblasti, která jsou vyrobena tradiční metodou Champenoise.
Toto růžové Champagne má nádhernou zářivou lososově růžovou barvu, jemné aroma malin a černého rybízu. Velkorysé, rafinované šampaňské, cuvée ze tří odrůd pěstovaných v Montagne de Reims odrůdy Pinot Noir (60 %), v údolí Marne odrůdy Pinot Meunier (20 %) a Côte des Blancs odrůdy Chardonnay (20 %). Šampaňské se vyrábí každý rok ze 80 % vín daného ročníku a z 20 % rezervních vín.
Cuvée Barcelona Gran Reserva z vinařství Pere Mata je nazrálá šťavnatá Cava jemného perlení s ovocnými tóny citrusů a žlutého melounu. Víno je atraktivní, snadno pitelné s dlouhým osvěžujícím závěrem.
Šumivá vína s označením Cava se vyrábí stejně, jako šampaňské tzn. tradiční metodou druhotným kvašením vína v lahvi. Přitom jejich cena je mnohem příznivější než u vín z oblasti Champagne. Za svou cenu nabízí velmi vysokou hodnotu. Nepovažujte však Cavu za nějakou španělskou náhražku nebo kopii šampaňského, protože Cava má svůj vlastní velmi typický výrazný ovocný charakter.
Ten vychází z konkrétní odrůdy vína, ze které je Cava vyrobena. Pro bílou Cavu se používají lokální odrůdy jako Macabeo, Parellada, Xarel-lo nebo Chardonnay. Cava rosé se vyrábí z odrůd Pinot Noir, Monastrell nebo Garnacha.
Cava se ve Španělsku vyrábí již od 18. století. Název Cava se smí používat pouze pro šumivá vína ze zákonem vymezených oblastí, takže toto označení je zároveň garancí kvality a místa původu. Drtivá většina pochází z oblasti Penedes v Katálánsku. Dle španělského vinařského zákona se Cava ještě může vyrábět v dalších sedmi vinařských oblastech – Aragon, Baskicko, Extramadura, Kastilie a Léon, La Rioja, Navara a Valencie.
Z bílých Crémantů jsme vám do kolekce zařadili super suchý ročníkový alsaský Crémant Brut Nature z vinařství Domaine GILG. Je to cuvée odrůd Auxerrois 60 %, Pinot Gris 30 % a Riesling 10 %.
Skvělý super suchý ročníkový Armand Gilg Brut Nature zrál v lahvi 24 měsíců. Má ovocnou vůni, tóny bílých květů a jemné, řetízkovité bublinky. Je výjimečně svěží a minerální díky jílovito-vápencové půdě terroiru. Je zcela bez dosáže (0 g/l).
Archivní sekt z Falce z vinařství Schloss Wachenheim z odrůd Chardonnay a Pinot Noir vyrobený tradiční metodou kvašením v lahvi po dobu 36 měsíců.
Výjimečné bublinky pro každého milovníka šumivého vína! Crémant Pfalz extra brut ze Chardonnay a Pinot Noir je překvapivě perlivý a ovocný. V nose se objevuje jemná vůně briošky a zralého žlutého ovoce. Plné tělo s jemnou perlivostí a výjimečně harmonickým závěrem. Během dlouhého zrání na kvasnicích, které trvalo více než tři roky v láhvi, se rozvíjí krémová perlage s dokonalou vyzrálostí a harmonií. Ručně protřepávaný sekt v limitované edici to je zážitek ze šumivého vína o třídu vyšší!
A ochutnejte legendární italskou Franciacortu Brut (100% Chardonnay), která zrála 28 na jemných kvasinkách a v žebříčku Falstaff získala 90 bodů. Opěvovaná Franciacorta se vyrábí v omezeném objemu, takže dopřát si jí je malý svátek. Franciacorta v této kolekci pochází z rodinného lombardského vinařství Centinari.
Tato ultra suchá Franciacorta je slámově žlutá se zlatavými odlesky připomíná tóny zralého ovoce, tóny vanilky a lehký opečený tón. V ústech je chutná, svěží a vyvážená.
Bestseller vinařství Bibo Runge
Na výrobu PROVOKATEURa používají pouze ručně sbírané hrozny Ryzlinku rýnského z vinic vinařství Bibo Runge, které byly fermentovány ve velkých sudech. Po dlouhém zrání - minimálně 18 měsíců - na kvasničných kalech v láhvi přidávají Pinot Noir. Prvotřídní Rýňák se snoubí s kvalitním Pinotem Noir a je z toho bestseller!
"My to děláme, stejně jako naši kolegové v Champagne. Koneckonců je to náš PROVOKATÉR."
Šumivé víno lososové barvy voní po zralých třešních, medu a vinohradnických broskvích. Na patře je šťavnaté a živé se svěží kyselinkou a jemnou pěnou.
Produkt obsahuje siřičitany.