Crémant d'Alsace
Cuvée Auxerrois 60 %, Pinot Gris 30 %, Riesling 10 %
Skvělý super suchý ročníkový Armand Gilg Brut Nature. Druhotné zrání v lahvi trvalo 24 měsíců. Vyrábí se z kombinace odrůd Auxerrois (60 %), Rulandské šedé (30 %) a Ryzlink rýnský (10 %). Má ovocnou vůni, tóny bílých květů a jemné, řetízkovité bublinky. Je výjimečně svěží a minerální díky jílovito-vápencové půdě terroiru. Je zcela bez dosáže (0 g/l).
Crémant je vyroben tradiční metodou, tedy druhotným kvašením v lahvi. Hrozny byly sklizeny ručně a následně celé lisovány pneumatickým lisem. První kvašení proběhlo v kádích. Pro druhou fermentaci lahvováno v lednu 2020. Zrání po dobu 24 měsíců na kvasničných kalech.
Párování
Crémant Brut Nature se skvěle hodí k mořským rybám, korýšům a sýrům. Podávejte ho při teplotě 5-7 °C.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.