Chardonnay

-
Vyprodáno
-
Vyprodáno
-
Vyprodáno
výběr nejzajímavějších Chardonnay z nejlepších světových oblastí
VŠECHNY TÓNY CHARDONNAY
Všechny tóny Chardonnay
Chardonnay patří mezi 6 nejpěstovanějších odrůd na světě. Je to způsobeno tím, že ze všech bílých odrůd má Chardonnay nejuniverzálnější charakter. Daří se mu na široké škále terroirů - v chladnějších (Chablis) i teplejších oblastech (Kalifornie).
Chardonnay - nejuniverzálnější odrůda
Chardonnay se proto vyrábí prakticky po celém světě. Chardonnay je ale také velice tvárná odrůda. Umožňuje vinařům pohrát si s ním, krášlit ho, školit ho a předvést jeho různé podoby a styly - od minerálních vín (Chablis), v jejichž chutích cítíte křídový prach, přes aromatičtější vína s tóny tropického ovoce (Morava), až po extravagantní, dubem pomazlená novosvětská Chardonnay.
Make Chardonnay Great Again
Když jsme s Víno-klubem začínali, bylo ještě Chardonnay na světovém trůně. Ve světě bylo na vrcholu už v 90tkách, u nás trochu později. Vinaři se předháněli v jeho výsadbě, produkci a zejména pak v "dokrášlování" dřevem s využitím různých (i různě nákladných) praktik, až toho bylo prostě příliš. A čeho je moc, to se časem přepije a přestane být cool. Vzniklo dokonce hnutí ABC - "Anything But Chardonnay", které sdružuje pravověrné a aktivní odpírače Chardonnay.
Pojďme založit malou frakci Víno-klubu s názvem Make Chardonnay Cool Again (MCCA) ;-) Už dlouho jsme totiž neměli tak dobrý výukový materiál, jaký teď máme k Chardonnay.
Nejzajímavější světová Chardonnay
Připravili jsme vám k tomu kolekce ukázkových Chardonnay - jednu složenou jen z čistých, nepřikrášlených Chardonnay, druhou kolekci vonící po vanilce, karamelu a opékané topince s máslem (vína byla školena v dubových sudech) a třetí kolekce je pěkně průřezová - takový Barik x Nebarik rychlokurz.
Ve čtvrté kolekci Moravské Chardonnay se seznámíte s nejzajímavějšími moravskými víny této odrůdy, které jsou v aktuálně nejleší kondici.