Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
  • -558 Kč
  • Vyprodáno
4+2 MARSALA
4+2 MARSALA
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín 4+2 MARSALA

Červená a bílá Marsala ze Sicílie ve výhodné kolekci 4+2 lahve ZDARMA. Marsalu si můžete dát jako dezert, můžete s ní vařit, míchat drinky nebo ji darovat.
Zisk korků: 50
Vyprodáno
Množství:

Kód: BOX-7406
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Fortifikované víno Marsala

Marsala má na Sicílii svou apelaci (DOC) a stejně jako portské, sherry nebo Madeira se vyrábí metodou fortifikace, což v praxi znamená, že jejich kvašení je zastaveno přidáním čistého destilátu. Ve vínech tím pádem zůstává vyšší zbytkový cukr a díky přidání i alkohol.

Existuje Marsala červenázlatavá i jantarová. Některé Marsaly zrají v sudu jen krátce, jiné třeba pět až deset let!

Kdo by se Marsaly bál, ať se nebojí. Marsala nemusí být jen sladká. Když si naše Veronika na Sicílii v Marsale objednala suchou Marsalu, vyšel se ji z trattorie poklonit i kuchař!!! Takový turistický úkaz tam tak často nemívají. Pozor ale, i suchá Marsala může mít podle apelačních pravidel až 40 g zbytkového cukru;-)

Ochutnejte Marsalu Horatio Ambra Secco (na památku velkého propagátora Marsaly admirála Nelsona), která je tak suchá, že má cukru jen 15 g.

 

Carlo Pellegrino | Marsala Fine - Rubino Dolce - DOC Sicilia

Víno je vyrobeno z intenzivně aromatické odrůdy Nero d'Avola. Skvěle se snoubí s dezerty a čokoládou, ale dobře si jej vychutnáte i jako dezert sám o sobě. Tato Marsala má krásnou ovocnou chuť s tóny červených bobulí - malin a ostružin, s jemnou vůní fialek.

 

Carlo Pellegrino | Garibaldi - Marsala DOC - Superiore - Dolce

Tato bílá Marsala je kupáží odrůd CatarrattoGrillo, Inzolia a Damaschino dolihovaná vinným destilátem (brandy). Kromě požitku ve formě sklenky lahodné Marsaly, se tato sicilská specialita používá i přímo do hrnců jako jedna z ingrediencí místních kulinářských receptur.

Toto víno zrálo dva roky v dubových sudech.

 

Z bílé Marsaly si kromě míchaných drinků a kuřete Marsala můžete připravit slavný italský dezert žloutkovou pěnu Zabaglione.

Recept na skvělou pěnu Zabaglione

Toto dolce je pojmenované po patronovi patisserií San Giovannim di Baglione. Ozdobit ho můžete ovocem, jedlými květy nebo drtí mandlových sušenek Amaretti.

 

Připravte si 4 lžíce bílé Marsaly, 8 žloutků, 4 lžíce cukru krupice, jedlé květy, jahody a cukr moučka na poprášení.

Žloutky vyklepněte do mísy, přidejte cukr, dezertní víno a nad párou šlehejte metlou do hustého krému. Marsaly můžete dát klidně víc, záleží na vašich chutích a vašem rozpoložení :-) Krém rozdělte do misek, ozdobte jedlými květy, jahodami (nebo jiným ovocem), poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
19.03.2023
jaroslav s

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.