Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
  • -20 Kč
Carlo Pellegrino - Garibaldi - Marsala DOC - Superiore - Dolce

Marsala vhodná k přípravě Zabaglione

Víno z vinařství Carlo Pellegrino | Garibaldi - Marsala DOC - Superiore - Dolce, sladké

Marsala jantarové barvy. V nose cítíme aroma připomínající sladký koňak a vůni karamelu, rozinek a fíků. Chuť je plná, jemná a sladká, s výraznou karamelovou linkou a vanilkou. Sladké.

Toto víno najdete v této kolekci:
Barva vína
Bílé
Typ
Fortifikované
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Sladké
Obsah alkoholu
Vysoký - nad 16 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Marsala
269 Kč
249 Kč
Zisk korků: 8
Zbývá 18 ks
Množství:

Kód: PL.114
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Tato bílá Marsala je kupáží odrůd Catarratto, Grillo, Inzolia a Damaschino dolihovaná vinným destilátem (brandy). Kromě požitku ve formě sklenky lahodné Marsaly, se tato sicilská specialita používá i přímo do hrnců jako jedna z ingrediencí místních kulinářských receptur.

Toto víno zrálo dva roky v dubových sudech.

Vinařství Carlo Pellegrino

V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, dcera slavného francouzského enologa ze Sauternes Oscara Despagne, a zároveň manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu, přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.


Vinařství se od svého založení soustředí na proslulé fortifikované víno Marsala (obdoba Sherry, Madeiry nebo Portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii typických (autochtonních) i netypických odrůd jako je například Syrah.

 

Více vín z vinařství Carlo Pellegrino, které dodává svá vína i do Vatikánu, najdete zde →

 

 

Marsaly si kromě míchaných drinků můžete připravit slavný italský dezert žloutkovou pěnu Zabaglione.

Recept na skvělou pěnu Zabaglione

Toto dolce je pojmenované po patronovi patisserií San Giovannim di Baglione. Ozdobit ho můžete ovocem, jedlými květy nebo drtí mandlových sušenek Amaretti.

 

Připravte si 4 lžíce bílé Marsaly, 8 žloutků, 4 lžíce cukru krupice, jedlé květy, jahody a cukr moučka na poprášení.

Žloutky vyklepněte do mísy, přidejte cukr, dezertní víno a nad párou šlehejte metlou do hustého krému. Marsaly můžete dát klidně víc, záleží na vašich chutích a vašem rozpoložení :-) Krém rozdělte do misek, ozdobte jedlými květy, jahodami (nebo jiným ovocem), poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Hodnocení
27.10.2022
František P

01.12.2021
Petr Š

úžasné do tiramisu ...

27.04.2021
Iva M

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.