• -72 Kč
Carlo Pellegrino - Garibaldi - Marsala DOC - Superiore - Dolce
Carlo Pellegrino - Garibaldi - Marsala DOC - Superiore - Dolce
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství Carlo Pellegrino | Garibaldi - Marsala DOC - Superiore - Dolce, sladké

Marsala vhodná k přípravě Zabaglione

Marsala jantarové barvy. V nose cítíme aroma připomínající sladký koňak a vůni karamelu, rozinek a fíků. Chuť je plná, jemná a sladká, s výraznou karamelovou linkou a vanilkou. Sladké.
289 Kč
217 Kč
Zisk korků: 7
Zbývá 5 ks
Množství:

Kód: PL.114
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Tato bílá Marsala je kupáží odrůd Catarratto, Grillo, Inzolia a Damaschino dolihovaná vinným destilátem (brandy). Kromě požitku ve formě sklenky lahodné Marsaly, se tato sicilská specialita používá i přímo do hrnců jako jedna z ingrediencí místních kulinářských receptur.

Toto víno zrálo dva roky v dubových sudech.

Vinařství Carlo Pellegrino

V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, dcera slavného francouzského enologa ze Sauternes Oscara Despagne, a zároveň manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu, přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.


Vinařství se od svého založení soustředí na proslulé fortifikované víno Marsala (obdoba Sherry, Madeiry nebo Portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii typických (autochtonních) i netypických odrůd jako je například Syrah.

 

Více vín z vinařství Carlo Pellegrino, které dodává svá vína i do Vatikánu, najdete zde →

 

 

Marsaly si kromě míchaných drinků můžete připravit slavný italský dezert žloutkovou pěnu Zabaglione.

Recept na skvělou pěnu Zabaglione

Toto dolce je pojmenované po patronovi patisserií San Giovannim di Baglione. Ozdobit ho můžete ovocem, jedlými květy nebo drtí mandlových sušenek Amaretti.

 

Připravte si 4 lžíce bílé Marsaly, 8 žloutků, 4 lžíce cukru krupice, jedlé květy, jahody a cukr moučka na poprášení.

Žloutky vyklepněte do mísy, přidejte cukr, dezertní víno a nad párou šlehejte metlou do hustého krému. Marsaly můžete dát klidně víc, záleží na vašich chutích a vašem rozpoložení :-) Krém rozdělte do misek, ozdobte jedlými květy, jahodami (nebo jiným ovocem), poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
01.02.2024
Waldemar S

Používám marsalu hlavně na vaření a tato je v pohodě....

16.01.2024
Jiří L

25.12.2023
Pavel F

Oblibene

16.12.2023
Luděk L

27.10.2022
František P

01.12.2021
Petr Š

úžasné do tiramisu ...

27.04.2021
Iva M

Produkt obsahuje siřičitany.

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.