Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Lemoncello - Liqueur - 32% - 0,5L

Lemoncello - Liqueur - 32% - 0,5L

Lemoncello citronově žluté barvy s typickou vůní a chutí sicilských citronů. Likér má velmi dobře vyvážený obsah cukru a alkoholu.
Typ
Likér
Obsah alkoholu
Vysoký - nad 16 % obj.
Země původu
Itálie
399 Kč
Zisk korků: 11
Zbývá 23 ks
Množství:

Kód: PL.92
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Limoncello je druhý nejpopulárnější likér v Itálii hned po Aperolu. Vyrábí se už více než 100 let z citronové kůry, lihu a cukru.

Příběhů o původu Limoncella, Lemoncella nebo Limoncina, italského likéru z citronů limone di Sorrento, se traduje několik. Ten oficiální je, že majitelka restaurace na ostrově Capri dlouhá léta vyráběla žlutý likér z velkých, aromatických citronů, které jí rostly na zahradě. Když restauraci převzal její vnuk, zařadil žlutý citronový likér podle receptu své nonny na menu a servíroval ho hostům jako digestiv.

Limone di Sorrento se pěstují v oblasti jednoho z nejkrásnějších a nejromantičtějších pobřeží Itálie, pobřeží Amalfi. Díky středomořskému podnebí mají citrony velmi silnou slupku, která je bohatá na éterické oleje a má mimořádně silnou vůni.

Limoncello koupíte kdekoliv v Itálii, a je to oblíbený suvenýr, ale nejvíce se vyrábí v Kampánii a na Sicílii.

 

Lemocello ze sicilského vinařství Carlo Pellegrino má velmi dobře vyvážený obsah cukru a alkoholu (32 %). Tradiční citronový likér vyráběný z infuze citronové kůry (15 dnů) je příjemně nasládlý s věrnou chutí a typickou vůní sicilských citronů.

 

Jak se pije Limoncello?

Pijte ho vychlazené. Tak si nejlépe vychutnáte jeho sicilské citronové aroma. Také ho můžete použít k výrobě koktejlů nebo sladkostí.

 

O vinařství Carlo Pellegrino

V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, dcera slavného francouzského enologa ze Sauternes Oscara Despagne, a zároveň manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu, přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.


Vinařství se od svého založení soustředí na proslulé fortifikované víno Marsala (obdoba Sherry, Madeiry nebo Portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii typických (autochtonních) i netypických odrůd jako je například Syrah.

Více se o vinařství Carlo Pellegrino dozvíte zde →

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Produkt byl přidán do košíku.