- NOVÝ ROČNÍK

Honza Stávek se specializuje na Frankovku, a tak jsme rády, že z ní udělal i Pét-Nat. Hrozny byly sklizeny v kabinetní cukernatosti, aby si zachovaly ovocné aroma v bobulích a dostatek kyselin pro zajištění svěžesti vína. Po zpracování hroznů následovala 24hodinová macerace slupek, která zabezpečila dostatek barvy. Mošt následně kvasil dva týdny a na samotném konci byl nalahvován tak, aby uvnitř pomalu dokvasil a my mohli pít přírodně šumivé víno bez přídavku čehokoliv. Nesycené, nečiřené, nefiltrované a nesířené.
Ideální jako přípitek nebo celovečerní víno pro různé typy setkání, večírků a jiných párty. Prostě víno pro zábavu :-)
Vychlaďte ho na 8 °C.
Pro zvýšení krémovosti chuti doporučujeme před konzumaci šetrně promísit sediment do celého objemu lahve. Necháte-li jej dekantovat, bude víno ovocnější.
Alkohol - 12,5 % (obj.)
Cukr - 0 g/l
Kyselina - 6,4 g/l
O Pét-natech se vše dozvíte v článku v našich Vínovinách >>
Loňské testování našeho PÉT-NATU proběhlo za podmínek příjemného očekávání. Veronika řekla: "dej si pod to mističku" - každá lahev je originál a každé otevírání je malé dobrodružství!
Víno-klubí otvírák můžete nechat ležet, tahle šumivá lahůdka má (jako každý Pét-Nat) korunkový uzávěr!
NÁŠ TIP! Ochutnejte i další naše Pét-Naty. Srovnejte si mladý Piu Piu Riesling Pét-Nat 2017 a raritní archivní Schieferberg Riesling Pét-Nat 2010 z Mosely a samozřejmě Stávkův Vlašák 2020.
Příjemná kyselina v moravském perlivém víně.
Produkt obsahuje siřičitany.