Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
  • -235 Kč
MÁJOVÁ TŘEŠŇOVÁ
MÁJOVÁ TŘEŠŇOVÁ
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín MÁJOVÁ TŘEŠŇOVÁ

Vína s mimořádně svůdnými tóny třešní! Nespoléhejte na májové počasí nebo na horkou náruč svého partnera/ky. V tomto způsobu jara se oddejte svůdným tónům červených i černých třešní v růžovém i červeném hávu.

Máj

Byl pozdní večer – první máj –
Večerní máj – byl lásky čas.

V kolekci Májová třešňová najdete svůdné tóny červených i černých třešní v růžovém i červeném hávu.

Nejtřešňovější rosé je z Frankovky 

Nejtřešňovější růžová se vyrábí z Frankovky. Frankovková růžová mají i nejkrásnější barvu ze všech letošních roséček. Nejsou ani příliš světlá, ani naoranžovělá či lososová nebo meruňková. Je to prostě svůdnost sama. Tóny třešní mají v chuti i ve vůni. V kolekci si proto ochutnejte frankovková rosé z vinařství Hort a Stávek. Obě tato třešňová růžová si užijete na výletě či na zahradě (když zajde slunko tak pod dekou či v kožichu). Při aktuálních večerních venkovních teplotách se nemusíte bát, že vám zteplají.

FRANCESKA ROSÉ je Hortovo jarně/letní rosé nebo také snídaňové rosé. Je vyrobena jako cuvée Frankovky, Zweigeltrebe a André, ale charakterově v ní převládají třešňové tóny Frankovky. Z těchto důvodů v MÁJOVÉ kolekci prostě nemůže chybět!

ROSÉ TERCIE od Honzy Stávka je spojení tradiční Frankovky z Velkopavlovicka a elegantního Merlotu. Toto víno je odrazem veselosti, slunce a dobré nálady. Může být považováno za typické rosé z Moravy. Je ideální pro skutečné osvěžení nejen v teplých letních měsících, ale i při dlouhotrvajícím posezení či jiné zábavě.

Připijte na lásku a krásu

FRAPPATO je autochtonní odrůda červeného vína ze Sicílie. V plné a ovocné chuti se vyznačuje tóny třešní a granátového jablka. Toto ovoce už od starověku symbolizuje krásu, plodnost, smyslnost a sílu, v naší Májové kolekci tak nesmí chybět. Z gastronomického pohledu se skvěle snoubí s bílým masem, polévkami z rajčat a/nebo z ryb a se zrajícími sýry.

Víno z posvátné hory

MOUNT HERMON je posvátným orientačním bodem již od doby bronzové a byla dokonce zmíněna v Eposu o Gilgamešovi. Jsme šťastní, že stejnojmenná řada vín z Izraele byla rozšířena o odrůdu Cabernet Sauvignon, který má tak úžasnou aromatiku, že by se podle ní daly vyrábět i parfémy. Ve skleničce si ale neužijete jen její intenzivní vůni s tóny třešní, malin a švestek, ale samozřejmě i její dokonale vyváženou, bohatě ovocnou sametovou chuť.

Jak na šťastné partnerství

Budete-li chtít okořenit svůj vztah, a to nejen na Prvního máje, doporučujeme naši vinnou jistotu LYNX. Kořenitá kombinace třešní, vanilky a čokolády je tím zaručeným mixem na dokonalý večer. Připomínáme, že podle studie publikované v Journals of Gerontology, jsou páry, které spolu pijí víno, šťastnější a manželství jim vydrží delší dobu.

V každé lahvi tohoto sametového červeného je kousek kalifornského slunce! Jeho chuť je měkce sametová, šťavnatě ovocná, lehce pikantní se zralými (teplými) tříslovinami a dlouhou hladkou dochutí. Hodí se k lehce kořeněným pokrmům z kuřecího masa, k masovým kuličkám s rajskou omáčkou, kterou vám toto víno připomene i v dochuti, nebo prostě jen tak ;-)

Zrak jako rys (Lynx)

A pamatujte také, že sklenička vína denně vám podle vědců sníží pravděpodobnost výskytu šedého zákalu až o čtvrtinu. Nejlépe na tom byli ti, co si dopřávali skleničku červeného pětkrát a vícekrát týdně. Více se dočtete zde →

Třešnička na dortu

Tou je červené víno z Itálie, přímo ze slavného Benátska - VALPOLICELLA SUPERIORE, což je krásné, ovocné, harmonické víno ke každodennímu popíjení. Víno bylo vyrobeno tradiční metodou "ripasso". Jedná se o opakované zpracování již jednou prokvašených sušených hroznů po výrobě slavného vína Amarone. Jak takové víno vzniká, se dočtete v našich Vínovinách →

Částečně vysušené hrozny mají po prvotním kvašení stále ještě dostatek cukru a dalších důležitých látek, před druhotným kvašením jsou proto zality vínem Valpolicella. Nakonec je víno školeno v bariku. Výsledné víno je pěkně zakulacené, s lepší strukturou a nižší kyselinkou než původní Valpolicella. Bude perfektní k pečenému a grilovanému masu. Hodí se i ke zralým sýrům.

 

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
10.11.2023
Milan P

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.