- -115 Kč

V této kolekci si ochutnáte všechny stálice z nano vinařství z Rakvic vč. Ryzlinku vlašského. (Pamatujete na Vlašák 2020? Ten jsme vyhlásili nejlepším moravským Vlašákem roku 2021.) Ale také novínky jako je medailemi ověnčený Veltlín VOC Růžové hory nebo Veltlín Orange.
Veltlín VOC Růžové hory voní jako zralé letní ovoce a bílý pepř. Má plné tělo a dlouhý závěr se svěží rybízovou kyselinou. Toto víno se urodilo na trati Trkmansko. Málokde u nás najdete vinohrad na tak unikátní půdě. Stačí udělat pár kroků a téměř jistě všude kolem vás budou na zemi malé zvápenatělé bílé mušličky a ulity pravěkých mořských živočichů. Trkmanská hora je totiž původní dno třetihorního moře. Tento Veltlín s pěti medailemi bude skvělý ke všem úpravám ryb a drůbežího masa.
Sauvignon z tratě Kozí horky se stříbrnou medailí z Grand Prix Vinex je vysoce aromatické suché víno s bohatou koncentrací bezinkových, kopřivových a angreštových tónů. V chuti komplexní, harmonické, s dotekem citrusové kyseliny dokonale navazující na vůni. Sauvignon Blanc je všestranné víno, které se výjimečně hodí k různým pokrmům. Jeho jasná kyselost a bylinné tóny z něj dělají ideálního partnera pro živé a svěží chutě. Objevte rozmanitou škálu potravin, které krásně ladí se Sauvignonem, od křupavých salátů až po pikantní sýry.
Velmi plné extraktivní víno s jemnými tóny medu, karamelu, hrušky a květin. Hodí se ke kachně, k drůbežím pokrmům s nádivkou, nebo k uzeným pařeným sýrům.
Víno z Mutěnic z viniční tratě Dubňanská hora. Pro tuto trať jsou charakteristické úzké vinice drobných pěstitelů vinné révy, zasazené do pozvolného jižního svahu. Tato Rulanda je plné víno s minerální podstatou a pikantní svěžestí, vůní květin a tropického ovoce. Doporučujeme ji například k uzené rybě a masu, k pernaté zvěři, k měkkým nátěrovým sýrům a jako aperitiv.
Nejprodávanější a zákazníky nejlépe hodnocené víno z nano vinařství Švásta & Kadlec je polosuchá Pálava. Plné kořenité víno s květinovou vůní s tóny medu, muškátu a vanilky. Chuť je plná, harmonická, jemně kořenitá s příjemnou vyšší kyselinkou. Hodí se k paštikám, ke sladkým úpravám masa, k ovčím či kozím sýrům. Taková fois gras budou k této Pálavě skvělá.
Že jste nikdy o této odrůdě neslyšeli? Je to takový necabernetový Cabernet. Německý šlechtitelský institut za rodiče této odrůdy označil DORnfelder a Cabernet SAuvignon. Odtud pramení i jeho název DOR-SA. DNA analýza však odhalila, že DORSA je křížencem Frankovky a Dornfelderu, takže její řazení mezi cabernetové odrůdy, jakož i její název, je značně matoucí. Navzdory osudu je DORSA skvělou surovinou pro výrobu plných a tmavých, lehce kořenitých červených vín s dobrou tříslovinou, kterým sluší delší zrání, ideálně v sudu. A toto víno rok zrálo v barikovém sudu. Má výraznou chuť a vůni třešní. Chuť je vyvážená s jemnými taniny, tóny ušlechtilých uzenin a vlašských ořechů, dlouhý, hladký závěr. Hodí se ke zvěřině, k steakům a všem tmavým masům.
Produkt obsahuje siřičitany.