

velká zlatá | Hradecký pohár vín
Víno z Rakvic, viniční trať Kozí horky
Alkohol - 12,0 % (obj.)
Cukr - 6,9 g/l
Kyselina - 6,4 g/l
Toto víno se hodí ke kachně, k drůbežím pokrmům s nádivkou, nebo k uzeným pařeným sýrům. Podávejte vychlazené na teplotu 10-12 °C.
Kozí horky jsou jednou z nejzajímavějších viničních tratí na Břeclavsku. Vyhřátý jižní svah se otevírá do široké roviny podyjského úvalu s množstvím lesů, luk, jezer, rybníků a tůní Lednicko-valtického areálu. Blahodárné klima se velmi příznivě projevuje na chuti a vůni zde pěstovaných odrůd a propůjčuje jim nezaměnitelný charakter. Kozí horky mají podobné složení půdy jako Přítlucká hora, která je v blízkosti. Většinou se jedná o černozem a navátou spraš. Navíc tu jsou k nalezení bohaté sedimenty třetihorního mořského dna v podobě nejrůznějších mušlí, ulit a zkamenělin podobně jako na nedaleké Trkmanské hoře.
Nano-vinařství ŠVÁSTA & KADLEC jsou kluci z Rakvic, kteří jsou vyobrazeni i na svých super etiketách, kde kombinují moderní design s odkazem na tradice (modrotisk). Podobně jako k etiketám přistupují i k vinaření, ve kterém navazují na zkušenosti svých otců a dědů, na něž aplikují moderní poznatky. Igora Švástu zná naše Veronika od dětství, hodně toho spolu protancovali a vypili (nebo naopak :-))
Produkt obsahuje siřičitany.