- -159 Kč
- SUPER CENA
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Tuto kolekci jste si oblíbili v naší SMS kampani, kdy byla krátkodobě za extra akční slevu. Nezmeškejte naše nejvýhodnější SMS nabídky a zapište se k odběru našich SMS.
Tuto kolekci jste si oblíbili v naší SMS kampani, kdy byla krátkodobě za extra akční slevu. Nezmeškejte naše nejvýhodnější SMS nabídky, zapište se k odběru našich SMS.
Přestože je Sangiovese základem všech velkých červených vín z Itálie, většina milovníků italského červeného vína si myslí, že tato nejrozšířenější italská odrůda se nazývá Chianti. Na našich stránkách sice můžete Chianti filtrovat jako odrůdu, ale jen z důvodu snadného vyhledávání. Jinak jsme si vědomi, že Chianti je víno, které dostalo název podle kraje Chianti, jedné z nejkrásnějších oblastí Toskánska, ovšem není to samostatná odrůda. Sangiovese se vyznačuje vyšší tříslovinou, a proto se pro zjemnění chuti míchá s dalšími odrůdami, tradičně s odrůdou Canaiolo. Více informací o Chianti se dočtete v našich Vínovinách →
Chianti má pikantní chuť spojenou s vysokou kyselinkou a hrubou tříslovinou, což z něj dělá neuvěřitelné víno k jídlu. Vysoká kyselina prořízne bohatší tučná jídla a obstojí i s rajčatovými omáčkami a sugem (pizza!).
Díky suchým tříslovinám jsou vína Chianti ideální k pokrmům, ve kterých je olivový olej nebo k výrazným kusům masa jako je Bistecca Alla Fiorentina.
Fantastické jsou omáčky na těstoviny na rajčatovém základě, jako například toskánské pomalu vařené Ragù al Chingiale z divočáka. Pizza je dalším oblíbeným jídlem ke Chianti a funguje se všemi styly Sangiovese, od lehčích vín Chianti po bohatší Brunello di Montalcino.