Facebook Pixel
Meiningers Best of Riesling - 88 b.
Best of... KENDERMANNS

Best of... KENDERMANNS

To nejlepší z prestižního německého vinařství Reh Kendermann. Šťavnatý Riesling z Pfalze, voňavý Sauvignon a elegantní Pinot Gris. Dokonalé spojení typických odrůdových tónů s vápencovou a sprašovou mineralitou.
1 299 Kč
Zisk korků: 40
Množství:

Kód: BOX-402
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Kameny se valí na Víno-klub! Opět máme na skladě Riesling Kalkstein, po kterém se už třikrát jen zaprášilo, což je pro víno se zkamenělou lasturou na etiketě příznačné;-)

Na stejném podloží roste také voňavý Sauvignon Kalkstein a ve stejné řadě uvádí prestižní německé vinařství Reh Kendermann také svůj elegantní Pinot Gris Urmeer Loss ze sprašového podloží Rheinhesenu.

 

RIESLING KALKSTEIN

V porovnání s moselskými Ryzlinky je tento pfalzký Ryzlink sušší a místo moselských meruněk v jeho chuti hledejte spíš tóny zralých žlutých jablek s osvěžující limetkovou linkou. Cukr a kyselinku má v dokonalé harmonii 7 g na 7 g. Je příjemně minerální a lehce kořenitý.

 

SAUVIGNON KALKSTEIN

Po otevření vás pohltí novozélandské černorybízové tóny s linkou exotického ovoce. Druhý den má víno "Sancerre štych" kouře a kamení.

Chladné a suché podnebí v kombinaci s dobře propustným a na živiny bohatým vápencovým podložím nabízí ideální podmínky pro pěstování Sauvignonu v německé oblasti Pfalz. Réva může hluboce zakořenit, a proto je odolnější vůči stresu z nedostatku vláhy. Díky tomu také víno vyniká vysokou aromatičností a pěknou kyselinkou.

 

PINOT GRIS - URMEER LOSS - nový ročník 2020

Typická Rulanda šedá má právo nevonět, říká Veroničin táta. Tohle víno ale voní po zralých hruškách. O slovo se pak hlásí elegantní mineralita. 

 

WAS IST DAS - KALKSTEIN UND LOSS?

Před miliony let ležela oblast dnešního Pfalzu na břehu prehistorického oceánu. Díky němu zde ze schránek mořských organismů vznikly vápenné útesy, které mají i po milionech let stále velký vliv na terroir tohoto Sauvignonu. Půda je velmi bohatá na vápenec (německy Kalkstein).


Během poslední doby ledové byla tato půda pokryta výživnými písky zvanými spraše (Löss). SPRAŠ je vlastně navátý křemitý prach s obsahem uhličitanu vápenatého, jílu a oxidů železa, které mají na svědomí jeho okrovou barvu. Mezi základní vlastnosti spraše patří vysoká poréznost, takže srážky se skrz ně snadno vsakují do hloubky. Díky vysoké vzlínavosti se také voda jednoduše vrací zpět k povrchu a ke kořenům rostlin. Tak vypadá URMEER LÕSS – úrodná půda s vynikajícími schopnostmi zadržovat vodu, ideální pro pěstování vinné révy.

 

O regionu Pfalz

Pfalz (nebo Falc a historicky také Palatin) je jednou z nejvýznamnějších vinařských oblastí Německa. Na severu hraničí s oblastí Rheinhessen, na jihu s Alsaskem. S Alsaskem toho má Pfalz hodně společného, a není to jen bouřlivá historie.

Oba regiony jsou zaklíněny mezi pohořími Vogézy a Haardt, které chrání oblasti před severními větry a zároveň na ně vrhají srážkový stín – Alsasko i Pfalz jsou proto velmi suché a slunné oblasti. Ty nejlepší polohy ve Pfalzi leží v tenkých proužcích na úpatích vrchů pohoří Haardt. Stejné podnebné podmínky Alsaska a Pfalze se však vlivem globální klimatické změny mění, a vinaři tak v posledních letech čelí enormně suchým létům s extrémně silnými jednorázovými bouřkami s kroupami, jež mají neblahý vliv na kvalitu a výnosy hroznů.

Co však nejvíce pojí oba regiony, je odrůdové složení vinic. Na většině vinic (v Pfalzi 40 %, v Alsasku 30 %) se zde pěstuje nejváženější německá odrůda Ryzlink rýnský (Riesling). Druhou nejpěstovanější odrůdou Pfalze, ovšem jen s 13 %, je pak Pinot Noir (pěstuje se od 90. let pro rostoucí oblibů sektů v Německu i celosvětově).

Ryzlinku se v Pfalzi daří jinak než v deštivějších a chladnějších oblastech země. Hrozny zde velmi dobře vyzrávájí a mošt dosahuje vyšší koncentrace, vína jsou pak pěkně tělnatá, aromatická (s kořenitějšími tóny než je tomu u Ryzlinků z Mosely) s příjemnou kyselinkou.

 

Vinařství Reh Kendermann

Vinařství Reh Kendermann vzniklo v roce 1999 sloučením vinařství Carl Reh (založeno v roce 1920) a Hermann Kendermann. Hrozny a mošt jsou nakupovány u smluvních pěstitelů v německých vinařských oblastech Pfalz a Rheinhessen. Na vlastních vinicích hospodaří tento rodinný podnik v oblasti Mosely, v jihozápadním Rumunsku (v Oprisoru) a v jihoafrickém Wellingtonu (Napier Vineyards). Dnes Reh Kendermann vyváží víno do 39 zemí po celém světě, čímž se stává jedním z předních německých vývozců vína. Reh Kendermann bylo prvním vinařstvím, které ve výrobě zavedlo proces fermentace za studena.

Hodnocení
19.11.2021
Alexandr D

18.11.2021
Zdeněk P

16.05.2021
David F

07.04.2021
Radka N

Nevšední zážitek.

31.03.2021
Ivana E

26.01.2021
miroslav t

16.01.2021
Jan H

Očekával jsem víc, ale neurazí.

24.11.2020
Radek P

09.11.2020
Petr H

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.