Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies

Dolní Rakousko

Vinařská oblast Dolní Rakousko

Aktivní filtry

Vítejte v Dolním Rakousku

 

Objevte s námi malebný region Dolní Rakousko, kde se kopce, klikaté řeky a nekonečné vinice spojují v ráj pro milovníky vína. Dolní Rakousko s bohatou vinařskou historií a vzkvétající vinařskou kulturou je místem, které musí navštívit každý, kdo ocení sklenku dobrého vína.

 

Vinařská tradice s bohatou historií

 

Dolní Rakousko se zabývá výrobou vína již po staletí, což z něj činí jednu z nejstarších vinařských oblastí v Evropě. Zdejší vinaři se v průběhu let zdokonalili ve svém řemesle, a vytvořili tak jedinečnou a rozmanitou řadu vín, která jsou proslulá svou kvalitou a charakterem. V Dolním Rakousku se nachází také řada vinařských muzeí, kde se návštěvníci mohou seznámit s historií a tradicemi vinařství v regionu.

 

Poznejte terroir - cesta za víny Dolního Rakouska

 

Dolní Rakousko je domovem rozmanité škály odrůd vinné révy, které se pěstují v různých půdních typech a mikroklimatech v celém regionu, což vede k široké paletě vín s jedinečnými vlastnostmi. Jednou z nejznámějších a nejrozšířenějších odrůd révy vinné v Dolním Rakousku je Grüner Veltliner (Veltlínské zelené), která tvoří více než třetinu vinic v regionu. Grüner Veltliner je svěží, suché bílé víno, které je známé svou výraznou kyselinkou, chutí citrusů a zelených jablek a pepřovými tóny.

 

Další oblíbenou bílou odrůdou v Dolním Rakousku je Ryzlink rýnský, který se pěstuje na strmých terasovitých vinicích v oblasti Wachau. Ryzlinky z Wachau jsou známé svou mineralitou a komplexním aroma.

 

V Dolním Rakousku se pěstují také červené odrůdy, z nichž nejrozšířenější jsou Zweigelt a Blaufränkisch (Frankovka). Zweigeltrebe je univerzální červená odrůda, ze které se vyrábějí ovocná, chutná vína, zatímco Frankovka je komplexnější a tříslovinnější odrůda, ze které se vyrábějí plná červená vína s chutí tmavého ovoce a koření.

 

Kromě těchto odrůd je Dolní Rakousko známé také výrobou šumivých, sladkých a dezertních vín. Sekt neboli rakouské šumivé víno se vyrábí tradiční metodou a může se vyrábět z různých odrůd hroznů. Sladká vína, jako jsou Auslese a Beerenauslese, se vyrábějí z hroznů, které se nechávají déle zrát, aby obsahovaly více cukru a plně rozvinula se chuť. A konečně dezertní vína, jako je ledové víno, se vyrábějí z hroznů, které byly ponechány na vinici, dokud nezmrznou, což vede ke vzniku koncentrovaného, sladkého vína se silnou kyselinkou.

 

Vyrazte ven a poznávejte krásnou krajinu

 

Kromě vinic se v Dolním Rakousku nachází také nádherná krajina, která je ideální pro venkovní aktivity. Vydejte se na pěší túru po kopcích, projeďte se na kole podél meandrů řek nebo se vydejte na relaxační plavbu po Dunaji. Ať už si vyberete cokoli, čeká vás úchvatný výhled a čerstvý, čistý vzduch. V Dolním Rakousku se navíc nachází mnoho hradů, klášterů a historických měst, která stojí za návštěvu.

 

Dolní Rakousko

 

Gastronomické požitky - místní kuchyně a párování s vínem

 

Dolní Rakousko je známé nejen svými víny, ale také vynikající místní kuchyní. Můžete zde ochutnat širokou škálu pokrmů, od vydatného guláše a knedlíků až po čerstvé rybí pokrmy a pečivo. A žádné jídlo se samozřejmě neobejde bez sklenky místního vína, které chutě dokonale propojí. Mezi oblíbené místní pokrmy, které můžete ochutnat, patří Tafelspitz, vařené hovězí maso podávané s křenem a jablečnou omáčkou, a Wachauer Marillenknödel, sladký knedlík z meruněk.

 

 

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.