Domaine Rosier - Terre de Villelongue Brut - AOC Crémant de Limoux
Domaine Rosier - Terre de Villelongue Brut - AOC Crémant de Limoux

Domaine Rosier | Terre de Villelongue Brut - AOC Crémant de Limoux, suché, 2018

Bouřlivé perlení je doprovázeno bohatou ovocně-květinovou vůní a svěží, lahodnou chutí s dlouhou perzistencí. Charakterem připomíná vína z regionu Champagne - tóny po biskvitových sušenkách a zelených jablkách. Suché.
Barva vína
Bílé
Ročník
2018
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Cuvée
Přívlastek
AOC
Objem
0,75
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Francie
Region
Languedoc-Roussillon
459 Kč
Zisk korků: 13
Zbývá 20 ks
Množství:

Kód: LGD.407
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Odrůdové složení: 50 % Chardonnay, 40 % Chenin blanc, 10 % Pinot Noir

 

Doporučujeme:

Sekt se hodí jako doprovod k rybám či plodům moře, lze podávat také jako aperitiv.

Ryby jsou obecně vhodným společníkem pro šumivá, bílá i růžová vína, v závislosti na druhu ryby a její úpravě. K lehkým úpravám sladkovodních ryb, jako je například candát, se výborně hodí právě Crémant. Vyzkoušejte ho také s bohatou rybí polévkou Bouillabaisse.

 

Terre de Villelongue Brut - AOC Crémant de Limoux je francouzský Crémant. Základem slova crémant je výraz crème – tedy smetana nebo šlehačka, protože Crémant bezprostředně po nalití vytváří jemnou a zároveň hustou pěnu připomínající šlehačku. 

 

Crémant je sekt vyráběný stejnou metodou jako šampaňské, tedy sekundárním kvašením v lahvi. Obvykle ho charakterizuje nižší tlak v láhvi než u vín z oblasti Champagne - tradičně 3,6 atmosféry (šampaňské má zpravidla tlak 5–6 atmosfér). Zákonná norma určuje minimální délku zrání vína na kvasnicích, která činí 9 měsíců. Regionů, kde se smí Crémant vyrábět a nést označení AOC (Appellations d’Origine Contrôlée), je osm – Burgundsko, Alsasko, Loire, Bordeaux, Limoux, Die, Jura a Luxembourg. Rozdíly mezi Crémanty jsou dány specifiky jednotlivých regionů. Spojuje je stejná metoda, odlišuje především rozdílný terroir a druh použitých odrůd. Alsasko a Burgundsko produkují téměř 80 % celkového množství Crémantu.

 

Výroba Crémantu ve všech osmi apelacích podléhá těmto společným pravidlům:

  • Sklizeň je vždy ruční.​
  • Hrozny se lisují buď celé či mohou být odstopkovány​.
  • Množství moštu získaného lisováním nesmí přesáhnout 100 litrů moštu na 150 kg hroznů​.
  • Druhotná fermentace musí probíhat pouze v lahvi​.
  • Crémanty musí před odstraněním kalů zrát nejméně 9 měsíců na kalech a poté další 3 měsíce před uvedením na trh​.

 

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, si také zakoupili:

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.