

Tento Ryzlink rýnský z Alsaska si můžete vychutnat již nyní, ale slibuje vynikající potenciál pro zrání (více než 10 let).
Grand Cru Moenchberg se nachází mezi obcemi Andlau a Eichhoffen. Název znamená svah (berg) mnichů (moench), což odkazuje na to, že si vinici již v 11. století přivlastnili mniši. Mírně se svažující svah je orientován na jih a jihovýchod. Nachází se na úpatí pohoří Vogézy a je tvořena koluvii (koluviální či svahové sedimenty) a růžovým pískovcem. Nadmořská výška se pohybuje mezi 230 a 260 metry. Sklizeň probíhá ručně na začátku října. Hrozny jsou lisovány celé bez předchozího narušení bobulí, po alkoholovém kvašení víno zraje 10 měsíců v sudech a následně je filtrováno.
Tento plný Rýňák se hodí k rybám, měkkýšům, baeckehoffe (šťavnatý guláš na francouzsko-německý způsob připravený z Ryzlinku, tří druhů masa, cibule a brambor) a uzeninám. Podávejte ho při teplotě 8-10 °C.
Produkt obsahuje siřičitany.