ODRŮDA NERO DI TROIA

Dnešní městečko Troia, od kterého se odvozuje název odrůdy, v Apulii (= v podpatku kozačky Apeninského poloostrova) založil podle legendy řecký hrdina Diomedes po tom, co byla zničena bájná Trója.

 

Nero di Troia (nebo také Uva di Troia) je odrůda révy, ze které si vyrábějí lahodná červená vína. Keře mívají malé výnosy a díky tomu jsou vína z této odrůdy plná a koncentrovaná s vysokým zbytkovým alkoholem a mírnou kyselinkou.

 

 

Aktivní filtry

ODRŮDA NERO DI TROIA

Dnešní městečko Troia, od kterého se odvozuje název odrůdy, v Apulii (= v podpatku kozačky Apeninského poloostrova) založil podle legendy řecký hrdina Diomedes po tom, co byla zničena bájná Trója.

 

Nero di Troia (nebo také Uva di Troia) je odrůda révy, ze které si vyrábějí lahodná červená vína. Keře mívají malé výnosy a díky tomu jsou vína z této odrůdy plná a koncentrovaná s vysokým zbytkovým alkoholem a mírnou kyselinkou.

 

Jak chutná víno Nero di Troia?

 

Vína dosahují typických tónů maliny, třešní, tmavého lesního ovoce a švestek až po lékořici a koření. I když odrůda dovoluje vyrábět dobrá, plná vína, relativně nízké výnosy hroznů částečně odrazují vinaře od odrůdových vín se 100% podílem Nero di Troia. Nejčastěji se proto mísí v kupážích se Sangiovese a Montepulciano.

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.