- -199 Kč
- Vyprodáno
- ZÁTKA NA SEKT ZDARMA
To, že nejlepší Fragolino se vyrábí v Rocca dei Forti už víme, potvrzuje to ostatně i rekordních 471 recenzí na našem webu. Kouzlo jeho chuti tkví ve druhotném kvašení kvalitního vína z odrůdy Sangiovese společně s moštem ze zahradních jahod. Na bublinky jsou v Rocca dei Forti šum-machři, proto jsme vám od nich přivezli i Prosecco a další odrůdové sekty, které můžete prochutnat v této kolekci.
Užijte si skvělou chuť pěti suchých šumivých vín v provedení brut (nechybí Prosecco, svěží Verdicchio nebo elegantní Ribolla Gialla vonící po mátě a bergamotu). Kolekci pak doplňujě šumivé osvěžující Fragolino, jehož kouzlo tkví ve druhotném kvašení kvalitního vína z odrůdy Sangiovese společně s moštem ze zahradních jahod, od nás máte v této kolekci zdarma jako jahůdku na dortu ;-)
Upečte si k Fragolinu italské sušenky Baci di Dama - tradiční sušenky z oblasti Piemontu. Dvě mandlové sušenky spojené vrstvou hořké čokolády. Tomu téměř nelze odolat.
Na 40 sušenek (celkem tedy 20) budete potřebovat:
150 g hladké mouky, 150 g loupaných mandlí, 150 g krystalového cukru, 150 g studeného másla, hořké čokolády dle potřeby
Dejte mandle na plech a opečte je v troubě předehřáté na 180 °C do lehce zlatavé barvy. Mandle necháme vychladnout a spolu s krystalovým cukrem je přendáme do mísy. Nasekejte je najemno do kozistence mouky.
Mandlovou mouku smíchejte v míse s hladkou moukou, máslem nakrájeným na kostičky a zbývajícím cukrem. Směs zpracovávejte, dokud se z ní nestane homogenní těsto. Vytvarujte z něj bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
Po uplynutí této doby těsto vyjměte z lednice a rukama z něj vyválejte kuličky o velikosti asi 1 cm. Dejte je na několik plechů vyložených pečícím papírem. Nechte je alespoň 1 hodinu vychladnout v mrazáku.
Poté sušenky pečte v troubě předehřáté na 140 °C po dobu 15-17 minut.
Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout. Mezitím rozpusťte čokoládu podle libosti a pomocí čajové lžičky naberte malé množství potřebné ke spojení sušenek. Po ztuhnutí čokolády jsou Baci di Dama připraveny k podávání.
Produkt obsahuje siřičitany.