

Ročníkový A.O.C Crémant d'Alsace je specialitou vinařského domu Domaine Armand Gilg. Jde o poměrně vzácný Crémant vyrobený z Ryzlinku rýnského. Tratě, na kterých vinařsví Armand Gilg pěstuje tuto odrůdu mají jílovito-vápencovou půdu, která projevuje svůj ráz v osvěžující mineralitě Crémantu. Chuť je velmi jemná, závěr vyvážený a harmonický.
Crémant je vyroben tradiční metodou, tedy druhotným kvašením v lahvi. Hrozny byly sklizeny ručně a následně celé lisovány pneumatickým lisem. První kvašení proběhlo v kádích. Pro druhou fermentaci lahvováno v lednu 2020. Zrání po dobu 24 měsíců na kvasničných kalech. Dosáž 7 g/l.
Crémant Brut se skvěle hodí k mořským plodům, korýšům, kaviáru a k rybám, ať už syrovým nebo grilovaným. Podávejte ho při teplotě 4-6 °C.
Produkt obsahuje siřičitany.