Typická toskánská červená odrůda Sangiovese ve své čisté podobě. Hrozny pocházejí z oblasti kolem města Rufina, kde se nacházejí jedny z nejlepších vinic DOCG oblasti Chianti. Odrůdy jsou rovněž stejné jako u Chianti: Sangiovese (95%), Canaiolo (5%).
Vhodné k pití ihned, ale plnou zralost dosahuje při dobrém uskladnění po 2 – 3 letech.
Hodí se k salámům, uzeninám, těstovinám s ragu nebo červenou omáčkou, grilovanému masu.
Fattoria di Basciano
O Masi je známé jméno v toskánském světě vína více než 100 let. Vinařství Fattoria di Basciano se nachází v srdci překrásné oblasti Rufina nedaleko Florencie, kde rodina Masi dělá kvalitní víno už po 3 generace. Největší úspěchy se dostavili za vedení nejmladšího z rodiny, Dr. Paolo Masiho, který zúročil své vědomosti ze studia a praktické znalosti z cest. Důsledná práce na vinici, zavedení nejmodernějších technologií vedlo k neuvěřitelnému zlepšení kvality produkovaného vína.
Dnes vína z Fattorie di Basciano dostávají mnohá ocenění v Itálii i ve světě, ale přitom jsou stále k dostání za velmi přijatelné ceny.